« Zpět

Bizarní pojistné události a podvody

| 28. února 2011 - 11:37 | Zprávy | Neživotní pojištění

Zaměstnanci pojišťoven se čas od času setkávají s pojistnými případy, nad kterými zůstává rozum stát. Některé z nich pak končí odhalením a přeměnou poškozeného v podvodníka, jehož jediným cílem je „mazaným způsobem“ vydělat. Česká asociace pojišťoven přináší v rámci edukační kampaně „Únor – měsíc pojištění“ několik autentických bizarních případů z archivů pojišťoven.

Zaměstnanci pojišťoven se čas od času setkávají s pojistnými případy, nad kterými zůstává rozum stát. Některé z nich pak končí odhalením a přeměnou poškozeného v podvodníka, jehož jediným cílem je „mazaným způsobem“ vydělat. Česká asociace pojišťoven přináší v rámci edukační kampaně „Únor – měsíc pojištění“ několik autentických bizarních případů z archivů pojišťoven.

Mám na dvorku bahno, chci vrtulník

Jednoho večera se na linku pojišťovny dovolal klient s rozhlasovou minulostí a ovíněnou přítomností. Pracovníkovi na call centru sdělil, že je VIP a díky tomu vyžaduje zvláštní servis. Důvod? V osmdesátých a devadesátých letech moderoval na slovenském rozhlase vlastní „show“. Po tomto zásadním odhalení popsal, že na dvorku u jeho chalupy se po dešti sesunulo bahno před jeho vozidlo tak, že s ním teď není ze svého pozemku schopen vyjet, ačkoliv vozidlo samo o sobě poškozeno nebylo. Z logiky věci tak důrazně požadoval asistenci k jeho pojistce z pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. A jako velmi důležitá osoba si byl showman vědom také toho, že v jeho případě musí jít o servis vpravdě nadstandardní. Jeho terénní vůz tak měl být, podle přání, vytažen buď velkým jeřábem, nebo vrtulníkem. Po čtyřech telefonátech, které dohromady trvaly přes půl hodiny, se pak pracovníkům call centra podroušenému klientovi konečně podařilo vysvětlit, že letecké služby standardně k pojištění z provozu odpovědnosti vozidla opravdu neposkytují.

Pojistné podvody

Počet pojistných podvodů každým rokem roste. Pojišťovny proto investují nemalé prostředky do vlastních týmů detektivů, kteří se podvodníky snaží dopátrat. „Jen v roce 2010 takto odhalili, podle údajů České asociace pojišťoven, podvody za zhruba půl miliardy korun,“ říká Marcela Kotyrová, manažerka komunikace a vzdělávání z České asociace pojišťoven.

Zloděj, kterého nikdo neviděl

Alkohol je jevem, se kterým se pracovníci pojišťoven setkávají snad stejně často, jako hospodští. V tomto případě podnapilý řidič Fordu Focus nepřizpůsobil rychlost jízdy v zatáčce, sjel do příkopu a přitom narazil do želených sloupků oplocení. Když s autem následně odvážně a beze strachu vyjel opět na silnici, uvědomil si, co provedl a rozhodl se vymyslet neprůstřelnou story, kterou za pár okamžiků zinscenoval přivolané policejní hlídce. Té uvedl, že při zjištění, že mu jeho auto někdo před domem někdo sprostě odcizil, musel do blízké restaurace jít na panáka na kuráž. Vzhledem k hodnotě zánovního vozu a smutku, který bylo třeba překonat, ovšem nezůstalo u jednoho osvěžujícího povzbuzení. S kamarádem se pak následně vydal svého plechového miláčka hledat. Co kdyby náhodou… Díky neuvěřitelnému štěstí své vozidlo během chvíle objevil a shledal, že je nechutným způsobem poškozeno a okamžitě kontaktoval Policii České republiky. Přivolaní policisté sice protokol sepsali, ale měli hned v zárodku pochybnosti o průběhu celé události, a tak začali shánět svědky. Majitel „šťastně nalezeného“ vozu ještě za tepla nahlásil událost své pojišťovně s tím, že Ford byl odcizen a následně nabourán neznámým pachatelem a on žádá o úhradu ve výši 139 tisíc korun za jeho opravu. K výplatě pojistného plnění už nedošlo, protože ze svědeckých výpovědí nakonec vyplynulo, že majitel vůz řídil v době nehody sám. A protože za volant usedl přibližně s dvěma promile alkoholu v krvi, tedy v rozporu s pojistnými podmínkami pro pojištění vozidel, neviděl za způsobenou havárii ani korunu.

Nepil jsem, pouze jsem si vypláchl dutinu ústní

Pojišťovna od klienta obdržela dopis se žádostí o přezkoumání stanoviska s tímto popisem nehody: „Na zadním sedadle jsem převážel dvacet plastových lahví bílého vína a láhev minerálky. Nezvládl jsem řízení, vyjel mimo vozovku do silničního příkopu a po nehodě jsem byl v šoku. Navíc, co shoda okolností nechtěla, po nehodě bylo potřeba – díky zranění – vypláchnout si urychleně dutinu ústní.“ Nebožák tak sáhnul po první lahvi, která byla po ruce, a pro jistotu si vypláchl rovnou jejím celým obsahem. Policie se tak ani nedivila, že po jejím příjezdu byla dechová zkouška pozitivní. Klient pojišťovnu požádal o přehodnocení, jelikož si svůj přehmat uvědomil až po příjezdu policie. Při šetření bylo ovšem zjištěno, že dotyčný ani nevlastní řidičský průkaz. Ten mu byl totiž zabaven před rokem a půl. Důvod? Alkohol.

Jedno z nejmenších vyplacených pojistných plnění bylo na Kladensku – motorista uplatnil 75 Kč za prasklý plastový kryt směrového ukazatele Škody 120.

Mladoboleslavský motorista uplatnil nárok na odškodnění za zničené kabely v motoru, které rozkousala rozzuřená kočka nedopatřením uzavřená přes noc v garáži.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.