« Zpět

APRÍLOVÉ ZPRÁVY

| 30. března 2012 - 11:31 | Zprávy | Neživotní pojištění

Cestování s tygrem v zádech
-
Klobouk nebo čepice ovlivní povinné ručení

Cestování s tygrem v zádech
Allianz pojišťovna v rámci úzké spolupráce s ruskou pojišťovací společností Vnimanje obohatí 1. dubna český trh o několik novinek. Jednou z nich
je například využití typicky ruského servisu, jako je pojištění v případě napadení ussurijským tygrem, či pro případ samovolného vzplanutí nekvalitního alkoholu ve vlastních útrobách, to vše v rámci klasického cestovního pojištění.
Klobouk nebo čepice ovlivní povinné ručení
Aktuální studie Allianz prováděná napříč celým světem potvrdila často zmiňované, ale dosud ničím nepodložené teorie, že tzv. kloboukáři jsou nejvíce nebezpečnými řidiči a také nejčastěji bourají.
Allianz pojišťovnu proto bude 1. dubna zajímat nejenom věk řidiče, kde bydlí a jaký má jeho vůz objemu motoru, ale i to, jestli nosí nějakou pokrývku hlavy – klobouk nebo čepici.
Prostřednictvím pojistné matematiky nyní experti spočítali, že řidiči s pokrývkou hlavy jsou pětkrát nebezpečnější svému okolí, než ti ostatní. Snížit sazbu by si mohli pouze tím, že vymění čepici či klobouk za kuklu s helmou, kterou oblékají piloti Formule 1, jichž je Allianz sponzorem. Pokud se nový klient zaváže, že v těchto ochranných pomůckách bude jezdit i na českých silnicích, jeho povinné ručení zlevní na pětinu. 
Do tzv. výluky se navzdory studii dostali naopak řidiči, převážející na zadním okně plato vajec. Vzhledem k jejich rozkolísaným cenám na ně totiž bude Allianz pojišťovna v neděli 1. dubna pohlížet jako na standardní účastníky silničního provozu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.