« Zpět

Allianz pojišťovna zaznamenala nárůst škod po víkendové bouři

| 20. srpna 2010 - 9:52 | Zprávy | Neživotní pojištění

Allianz pojišťovna odhaduje rozsah škod z víkendové bouře provázené krupobitím na více než 2 000, s převahou škod na vozidlech, a s odhadovaným objemem škod do výše 250 mil. Kč. Víkendová bouře způsobila největší škody v Praze a ve středních Čechách a odhadovaný rozsah škod převýší škody ze záplav a povodní, které v prvním srpnovém týdnu postihly zejména severní Čechy. 

Allianz pojišťovna odhaduje rozsah škod z víkendové bouře provázené krupobitím na více než 2 000, s převahou škod na vozidlech, a s odhadovaným objemem škod do výše 250 mil. Kč. Víkendová bouře způsobila největší škody v Praze a ve středních Čechách a odhadovaný rozsah škod převýší škody ze záplav a povodní, které v prvním srpnovém týdnu postihly zejména severní Čechy.
„Z povodní ale i vichřice, které postihly nejvíce klienty Libereckého a Ústeckého kraje evidujeme celkem 330 škod ve výši 125 mil. Kč. Podle našeho odhadu se počet škod zvýší až na 500 a objem škod dosáhne 180 mil. Kč. Téměř tři čtvrtiny těchto škod jsou hlášeny z pojištění nemovitostí a domácnosti, na výši se podílí necelou polovinou. Více než patnáct procent škod jsme již uzavřeli a vyplatili pojistné plnění přesahující několik milionů korun,“ říká Pavel Novotný, ředitel úseku likvidace pojistných událostí.
Pojištění majektu si můžete vybrat zde
Již první odhady škod po víkendové bouři ukazují na kalamitu většího rozsahu než povodně a záplavy z prvního srpnového týdne. Pavel Novotný uvádí, že za první dva dny po krupobití Allianz pojišťovna evidovala 1 850 škod s očekávanou výši154 mil. Kč. Nejvíce škod bylo hlášeno na vozidlech a jednalo se o rozbitá skla či poškozené karoserie. Těchto hlášení bylo 1 450 ve výši 110 mil. Kč. V pojištění majetku občanů bylo nahlášeno 355 škod ve výši 32 mil. Kč a škody se týkají rozbitých střech nebo oken.
Allianz pojišťovna odhaduje, že rozsah škod z víkendové bouře provázené krupobitím přesáhne hranici 2 000 s objemem škod do výše 250 mil. Kč.
Klienti Allianz pojišťovny se při hlášení škod mohou obrátit na bezplatnou non-stop infolinku 800 170 000 nebo využít formuláře na internetu a dále pokračovat podle doporučeného postupu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.