« Zpět

Allianz pojišťovna plošně zlevňuje povinné ručení většině motoristů

| 4. března 2011 - 10:58 | Zprávy | Neživotní pojištění

Allianz pojišťovna plošně zlevňuje sazby povinného ručení. Tato cenová úprava bude probíhat nad rámec současných bonusových a segmentačních kritérií. Nový sazebník umožnila zavést korektní bonusová politika, opírající se o databázi České kanceláře pojistitelů. Nejde tedy o dumping, neboť tzv. 

Allianz pojišťovna plošně zlevňuje sazby povinného ručení. Tato cenová úprava bude probíhat nad rámec současných bonusových a segmentačních kritérií. Nový sazebník umožnila zavést korektní bonusová politika, opírající se o databázi České kanceláře pojistitelů. Nejde tedy o dumping, neboť tzv. notoričtí škodiči naopak budou platit pojistné vyšší.
„Naše nová cenová politika zohledňuje ještě více než doposud škodovost jednotlivých motoristů, takže nyní bude každý platit podle svého individuálního účtu havárií a škod,“ řekl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad. Motoristům Allianz pojištění zlevní o 10 až 25 procent a těm, kteří svému okolí často škodí, naopak pojistka podraží. „Pokud pak šoféři se špatným škodným průběhem nebudou naše pojistné akceptovat a odejdou jinam, vytvoří tím příznivější podmínky pro zlevnění pojistného všem ostatním řidičům s pojištěním Allianz,“ dodal Strnad.

Od nového sazebníku povinného ručení si Allianz pojišťovna slibuje také větší motivaci pro bezpečnější provoz na silnicích. „Čas od času se nějaká pojistná událost přihodí každému, ale zhruba pět procent notorických škodičů představuje pro své okolí opravdu velké nebezpečí. V Německu a v anglosaských zemích piráti silnic platí mnohonásobně dražší povinné ručení a teprve kvůli jeho ceně jsou pak ochotni změnit své jízdní návyky,“ vysvětlil předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad.
Motorista, který přichází do Allianz pojišťovny s bonusem, už nemusí nic dokládat či podepisovat, neboť přehled o jeho historii pojištění si Allianz ověří prostřednictvím databáze škod, vedené v České kanceláři pojistitelů. Zatímco čtyřicetiletého Pražana, který nikdy nehavaroval, vyšlo povinné ručení za Škodu Octavii 1,9 na 4216 korun, nyní nově zaplatí pouze 3414 korun.
Celkový počet vozů pojištěných v rámci povinného ručení v České republice stoupl v loňském roce o 123 tisíc a pojišťovna Allianz byla jednou z mála pojišťoven, které narostl i kmen povinného ručení, konkrétně o 53 tisíc vozidel.

Povinné ručení u Allianz pojišťovny od září loňského roku zajišťuje nejširší ochranu v České republice a motoristé mají na výběr ze tří balíčků, které se od sebe neliší pouze limity plnění, ale především škálou krytých rizik. Uzavřením pojistné smlouvy mohou získat kromě povinného ručení i pojištění pro případ poškození vozidla živelní událostí, zvířetem, nebo po střetu s ním. Standardní součástí sjednaného povinného ručení je i možnost přímé likvidace s bezplatným odtahem a zapůjčením vozu i v případě, že klient nehodu zavinil, dále pak úrazové pojištění nezletilých dětí ve vozidle a nárok na bezplatné povinné ručení ke dvěma malým motocyklům nebo přívěsům.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.