« Zpět

Na charitu chce o Vánocích přispět téměř pětina Čechů

| 2. prosince 2014 - 12:58 | Zprávy

Jak ukázal průzkum GE Money Bank, letos o Vánocích chce podpořit dobročinné a jiné neziskové organizace zhruba každý pátý Čech. Většina lidí volí finanční dar, zpravidla až do částky 500 korun. Finanční příspěvky půjdou v převážné většině na zdravotní a sociální služby, péči o seniory anebo lidi s handicapem.

„Lidé na charitu přispívají čím dál častěji, a to nejen o Vánocích, ale i v průběhu celého roku. Podle průzkumu polovina z těch, kteří letos pošlou vánoční finanční dar, přispívá stejnou částkou pravidelně,“ říká Milada Franek, tisková mluvčí GE Money Bank.
 
Průzkum GE Money Bank ukázal, že lidé, kteří se chystají poslat o Vánocích peníze na charitu, přispívají často i během roku. Polovina dotázaných zhruba stejnou částkou, třetina pak připustila, že je o Vánocích štědřejší. Dalších 39 % dotázaných se ještě nerozhodlo, zda o vánocích nějak finančně přispěje. Častěji než Češi jsou ochotni přispět Moravané a také příslušníci starší generace spíše než mladí lidé. Pražané jsou zase štědřejší a darují vyšší částky.
 
„Existuje nicméně řada dalších způsobů, kterými je možné přispět na charitu, nemusejí to být jen peníze. V GE Money Bank každoročně nakupujeme dárky pro dětské domovy. Letos společně kupujeme téměř 250 dárků,“ doplňuje Milada Franek.
 
Jeden z nejjednodušších způsobů, jak přispět na charitu, nabízejí svým klientům GE Money Bank ve své bankomatové síti. Po přihlášení se přímo na hlavní obrazovce bankomatu objeví v nabídce menu možnost „Dar Mamma HELP“. Dárci z řad klientů GE Money Bank, kterých je více než 1,5 milionu, si poté mohou vybrat, jak vysokou částkou přispějí. V letošním roce klienti zatím na boj s rakovinou prsu přispěli částkou přes 50 000 Kč.
 
Na konto Mamma HELP je přeposlána 100% výše libovolné částky, kterou klient GE Money Bank určí na displeji bankomatu. Celá bankovní operace je zdarma a dar je možné uplatnit jako odpočitatelnou položku od základu daně z příjmu. Potvrzení pro daňové účely lze získat prostřednictvím internetových stránek sdružení www.mammahelp.cz.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.