« Zpět

Malí a střední podnikatelé mají i letos šance na úvěry od kraje

| 23. ledna 2009 - 12:30 | Zprávy

Malí a střední jihočeští podnikatelé s méně než padesátkou zaměstnanců budou mít letos zřejmě opět šanci získat od kraje ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou zvýhodněný regionálního úvěr. Program funguje v kraji již od roku 2003 a je o něj z řad podnikatelů zájem.

Malí a střední jihočeští podnikatelé s méně než padesátkou zaměstnanců budou mít letos zřejmě opět šanci získat od kraje ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou zvýhodněný regionálního úvěr.

Program funguje v kraji již od roku 2003 a je o něj z řad podnikatelů zájem. Krajští radní proto zastupitelům doporučili, aby letos šlo o sumu 23 miliónů korun, což je o čtyři milióny více než loni. Maximální výše úvěru by měla být milión s pevnou úrokovou sazbou pět procent.
„V žádném případě nechceme suplovat činnost bank. V době již probíhající hospodářské krize, kdy banky velmi ostražitě kontrolují příjemce úvěrů, je postoj kraje v tomto případě jako donátora jistých peněz určitě vstřícný a věřím, že to podnikatelé ocení. Jedná se o významný příspěvek krajské samosprávy k snazšímu překonání hospodářské krize na jihu Čech,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD).
Pokud zastupitelstvo program zvýhodněných úvěrů schválí, bude vyhlášen od 15. února.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.