« Zpět

Malé a střední podniky by se mohly lépe dostat k volným penězům

| 13. února 2009 - 13:07 | Zprávy

Malé a střední podniky by se mohly lépe dostat k volným penězům. Získat úvěry jak na investice tak na provoz jim umožní znovuotevřené programy záruk za úvěry. Garance poskytuje Českomoravská záruční a rozvojová banka.

Pavel PROUZA, moderátor
--------------------
Na tento účel jí ministerstvo průmyslu přidalo přes 3 miliardy korun. 13. února banka vyhlásí program na získávání provozních a investičních úvěrů a 16. února další program záruk za provozní úvěry. V březnu spustí program s názvem Progres, který bude nabízet zvýhodněné úvěry. Ředitel banky Ladislav Macka vysvětlil, co podnikům nabízí první 2 programy.

Ladislav MACKA, ředitel Českomoravské záruční a rozvojové banky
--------------------
Ta záruka jak v případě investičního úvěru do výše 80 procent projektu ručíme až na 15 roků nebo za úvěry na 15 let. A pro ty, kteří žádají malý úvěr, a to sice do výše 5 milionů korun, jsme schopni připravovat velmi rychle ve zrychleném režimu do 5 dnů, tam tedy ručíme ovšem za 70 procent. Tady je ovšem podmínka, aby tento úvěr byl uzavřen s bankou, která má s námi dohodnutou spolupráci s poskytování právě těchto zrychlených záruk.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.