« Zpět

Nejde o to vlastnit auto, ale používat ho

| 20. října 2008 - 12:48 | Zprávy | Leasing

JEDNATEL SPOLEČNOSTI ŠKOFIN STEFAN RASCH: Potřebu dramatických změn rozhodně necítím. Moji předchůdci v minulých letech nepřetržitě pracovali na schopnosti ŠkoFINu přizpůsobit se měnícímu se prostředí. 

JEDNATEL SPOLEČNOSTI ŠKOFIN STEFAN RASCH:
* Nedávno jste se stal novým jednatelem společnosti, jste odpovědný za oblast obchodu a marketingu. Jaké jsou vaše vize?

Potřebu dramatických změn rozhodně necítím. Moji předchůdci v minulých letech nepřetržitě pracovali na schopnosti ŠkoFINu přizpůsobit se měnícímu se prostředí. To je také důvod, proč je naše společnost stále největší leasingovou společností pro automobily v České republice. Já budu v této cestě pokračovat, aby se naše pozice jako nejlepší finanční společnosti příbuzné se značkami a prodejci VW Group ještě dále upevnila.

* Ale jistě jste s nějakými představami pro budoucnost přišel?

Mám ale přece jen dvě vlastní aktuální vize, které bych rád v nejbližším období naplnil. První je užší spolupráce se sesterskými automobilovými značkami. Myslím, že jsme dosud nevyužili všech synergických efektů, které jsou možné a oboustranně výhodné. Druhým mým cílem bude rozšíření věrnostního programu pro naše dlouholeté a věrné klienty jak z řad soukromých osob, tak podnikatelů, bez ohledu na velikost vozového parku.

* Co je dnes, podle vás, největší předností vaší společnosti na leasingovém trhu?

ŠkoFIN je na trhu již patnáct let a zaměstnává odborníky s letitými zkušenostmi. Na trhu se profilujeme jako specialisté na financování automobilů. Klademe velký důraz na podporu autorizovaných prodejců a nabízíme jim výhodné podmínky spolupráce, za což požadujeme individuální a vstřícný přístup ke každému našemu společnému klientovi. Protože profesionalita, serióznost a vstřícnost jsou hodnoty, které nebereme jako klišé.

* To vše je charakteristické pro další hráče v této oblasti. Co nabízíte navíc?

Širokou paletu produktů vytváříme tak, aby odrážela potřeby financování soukromých osob i společností nebo celých vozových parků firem. Klasické produkty doplňuje zvýhodněné pojištění, díky naší úzké spolupráci se všemi nevýznamnějšími pojišťovnami v ČR. Uzavření smlouvy s námi je velmi rychlé. Díky online systému lze smlouvu v podstatě uzavřít okamžitě u každého autorizovaného obchodníka Volkswagen. Za uzavření smlouvy si neúčtujeme žádné poplatky.

* Trendem je nyní operativní leasing. Daří se s jeho výhodami proniknout i mezi menší společnosti?

Operativní leasing se v budoucnosti stane ještě důležitějším. Velké společnosti si již dávno uvědomily, že to není o tom vlastnit auto, ale používat ho. Nejen velké společnosti už začínají budovat své vozové parky, protože se stávají nezbytností pro jejich podnikání. Také s ohledem na daňovou reformu proto nabízíme operativní leasing všem cílovým skupinám pod značkou ŠkoFIN Fleet Services – menším společnostem i soukromým osobám. Pro ty může být alternativou ke klasickému finančnímu leasingu. Především umožní kratší dobu financování. Zájem o tyto služby neustále roste.

* O jaké značky automobilů bývá ve druhé půli roku největší zájem?

Volkswagen Group má širokou nabídku produktů – jak říkáme v němčině, je to „matka s mnoha krásnými dcerami“. Hlavní zájem našich zákazníků se většinou soustřeďuje na aktuální taktické akce na podporu prodeje, které jim přináší výhodné bonusy, jako například akce Jděte za štěstím, kde můžete koupit novou Fabii kombi již za 3500 korun měsíčně včetně pojištění, nebo také akce VW leasing/Bonus, při které mohou naši klienti získat zdarma GPS navigaci GARMIN nebo kartu CCS s kreditem 20 tisíc korun. Připravujeme se také na uvedení mnoha nových modelů VW Group, jakými jsou například Passat CC a Škoda Superb, které zajímají naše zákazníky, kteří si u nás pořizují a obměňují celý vozový park, nebo nový Golf VI či vylepšená Škoda Octavia, které se objeví velice brzy.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.