« Zpět

Co čeká leasing v roce 2008?

| 24. dubna 2008 - 17:43 | Zprávy | Leasing

V letošním roce lze očekávat další rozvoj finančního i operativního leasingu. Zejména u finančního leasingu se rozšíří škála poskytovaných produktů v návaznosti na změny v legislativě. Velký význam bude hrát dohoda mezi leasingovou společností a zákazníkem, neboť lze přizpůsobovat dobu finančního leasingu jeho konkrétním potřebám. To se týká zejména osobních automobilů a některých druhů strojního zařízení.

Nepochybně vzroste význam operativního leasingu zejména pro podnikatelský sektor při diverzifikaci jeho produktů. Leasingové společnosti se dále zaměří na větší nabídku spotřebitelských úvěrů což je trend, který lze pozorovat již po několik minulých let.

 V tomto roce se naše asociace zaměří na odstranění přetrvávající diskriminace leasingu v daňových zákonech.  Jde jak o oblast movitých předmětů /odpisová politika, možnost odpočtu DPH u osobních automobilů pro podnikatelské účely, apod./, tak i o oblast nemovitostí /dvojí zdanění z převodu nemovitostí, zkrácení doby odepisování apod./. Dále budeme usilovat o daňovou uznatelnost opravných položek pro nebankovní finanční instituce v zákoně o rezervách, o legislativní vymezení factoringu v systému finančních produktů, o vytvoření vhodné legislativy pro omezení kriminality ve finanční sféře a také o zdokonalení podmínek pojištění předmětu leasingu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.