« Zpět

Kooperativa z povodní registruje 1300 škod za téměř 300 milionů korun

| 3. července 2009 - 11:53 | Zprávy

Kooperativa pojišťovna, a. s., Vienna Insurance Group, v souvislosti s povodněmi, které ČR trápí od 24. června, registruje přes 1300 škod za témě 300 milionů Kč. Největší objem škod je hlášen v Moravskoslezském kraji za 178 milionů korun. V Čechách je nejvíce ohrožený jihočeský region, kde se následky po povodních nyní odklízejí.

"U nejvíce ohrožených klientů jsme přítomni denně a budeme jim takto k dispozici minimálně do pátku," uvedl
Petr Pavlíček, obchodní ředitel agentury Jižní Čechy, který se spolu s meteorology obává, že do konce týdne může ještě pršet. Jihočeský region je z českých krajů nejvíce postižený, Kooperativa zde eviduje 190 škod za více než 25 milionů korun. Všichni klienti mohou škody nahlásit na zelené nonstop lince Kooperativy 800 105 105, on-line na www.koop.cz či na libovolném obchodním místě firmy.

Kooperativa intenzivně pracuje na mapování a sčítání škod, které likvidátoři a technici pojišťovny v terénu
operativně řeší. A další pracovníci Kooperativy spolupracují v postižených oblastech s místními samosprávami, kde lidem postiženým povodněmi všemožně pomáhají, jak s vyplňováním dokumentů k nahlášení škod, tak s jinými problémy.

Kooperativa je připravena klientům postiženým záplavami na požádání vyplatit zálohy na pojistná plnění. Pracovníci pojišťovny se pohybují v zasažených oblastech a po prohlídce škody jsou připraveni v naléhavých případech vyplatit poškozeným zálohu v hotovosti. Naši likvidátoři i technici pracovali a budou nadále pracovat i o víkendech.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.