« Zpět

Kategorizace podle výkonu vozu může být výhodná

| 20. října 2008 - 11:07 | Zprávy

AXA letos vstoupila na trh pojištění motorových vozidel. Co všechno zahrnuje pojištění vozidel u vás? TECHNICKÝ ŘEDITEL AXA POJIŠŤOVNY LUCIÁN BESTERCI: Snažíme se našim klientům nabídnout komplexní servis služeb, takže si u nás mohou sjednat jak povinné ručení či havarijní pojištění, tak i pojištění právní asistence...

Odpovídá TECHNICKÝ ŘEDITEL AXA POJIŠŤOVNY LUCIÁN BESTERCI:
* AXA letos vstoupila na trh pojištění motorových vozidel. Co všechno zahrnuje pojištění vozidel u vás?

Snažíme se našim klientům nabídnout komplexní servis služeb, takže si u nás mohou sjednat jak povinné ručení či havarijní pojištění, tak i pojištění právní asistence. Chceme také odměňovat ty klienty, kteří se rozhodnou u nás využít více druhů služeb. V pojištění Auto nyní poskytujeme 50procentní slevu na připojištění právní asistence u havarijního pojištění ve variantě Komfort těm klientům, kteří u nás mají již uzavřené povinné ručení.

* Čím se liší povinné ručení u AXA od ostatních pojišťoven?

U našeho povinného ručení bych rád poukázal hned na několik novinek. Tou nejzajímavější bude určitě kategorizace automobilů dle výkonu a ne podle objemu motoru. Pro klienty to může znamenat výrazné úspory v platbě pojistného a u určitých typů motorových vozidel je uzavření tohoto povinného ručení mimořádně výhodné. U vozů, jako jsou Škoda Octavia 1,9 SDi nebo Peugeot 306 1,9, mohou klienti ušetřit až 5500 korun. Pojištění vozidel Auto je zcela komplexním produktem a na rozdíl od většiny pojišťoven na trhu si mohou klienti u AXA připojistit všechna skla, nikoliv pouze čelní, zavazadla, či náhradní vozidlo. Poskytujeme také úrazové připojištění. Nespornou výhodou je přitom možnost sledovat své pojistné smlouvy on-line 24 hodin denně.

* Přicházíte s něčím novým, co na českém trhu není zatím zcela běžné?

Bez povšimnutí nemohu nechat ani to, že každý klient obdrží k uzavřené smlouvě v pojištění vozů Auto praktický Help Box. Jde o jedinečný balíček, který motoristovi významně pomůže při řešení situace po dopravní nehodě. V Help Boxu klient najde mimo jiné například telefonní číslo asistenční linky, Evropský záznam o dopravní nehodě, fotoaparát, křídu, ale i měřicí a světelné zařízení.

* Poskytujete klientům i nějaké nadstandardní služby v oblasti pojištění vozidel?

Každý klient AXA má nárok na bezplatnou asistenční službu, kterou poskytujeme nepřetržitě a která je součástí povinného ručení i havarijního pojištění. Klientům je tak k dispozici 24 hodin denně nejen při nehodách, ale i při „obyčejné“ poruše na automobilu. Telefonicky přímo na místě může kvalifikovaný zástupce AXA vyřešit třeba situaci, kdy motoristovi náhle dojde benzín, zabouchne si klíčky v autě nebo jej postihne defekt.

* A jak tomu je s vaším pojištěním na cestách v cizině?

Tuto asistenční službu poskytujeme našim klientům i při řešení jiných komplikací na cestách, jakými může být například pomoc při jednání s policií v zahraničí. Ve variantě Komfort je možné i připojištění právní asistence, a to až do výše 100 000 korun ročně. Pojištění právní asistence poskytuje motoristům pomoc a ochranu ve všech situacích, kdy čelí problémům právního nebo úředního charakteru. V těchto situacích jim budou nápomocní odborníci, kteří je budou doprovázet po celou dobu řešení problému.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.