« Zpět

Zamykání platební karty

| 8. prosince 2003 - 10:08 | Zprávy | Karty

eBanka, a.s.

 
Zamykání platební karty                                              
 
  

eBanka       
 
Charakteristika produktu:
Tato služba je unikátní nejen v ČR, ale i ve světě. Zvyšuje bezpečnost užití, neboť zabraňuje neoprávněným výběrům či platbám v případech ztráty karty či okopírování magnetického pásku. Karta se odemkne a uzamkne během několika vteřin pomocí klientova telefonu. Zamykání karet je pro všechny platební karty eBanky.
Výhody:
Tato výjimečná služba snižuje riziko zneužití platební karty tím, že zamčená platební karta není zneužitelná při elektronických transakcích - nedovolí vám ani nikomu jinému vybrat peníze z bankomatu či zaplatit v obchodech s POS terminálem.
Služba "Zamykání platební karty" je zcela unikátní nejenom vČR, ale i v celosvětovém měřítku. Mimořádným způsobem zvyšuje bezpečnost používání platebních karet, neboť zabraňuje neoprávněným výběrům nebo platbám v případech, kdy dojde ke ztrátě platební karty nebo okopírování magnetického pásku na platební kartě.
Služba je postavena na jedinečném funkčním propojení 3 samostatných komunikačních sítí:
autorizační sítě platebních karetsítě mobilních telefonůinternetu s on-line bankovním systémem eBanky.
Zamykání lze využívat pro všechny platební karty eBanky, které jsou vydávány k Osobním a Firemním účtům včetně MC InternetCard.
Platební kartu mohou zamykat/odemykat všichni disponenti, kteří používají službu GSM-SMS SIM Toolkit nebo vlastní některý z Elektronických klíčů eBanky.
Služba je určena pouze pro transakce, které jsou autorizovány on-line (bankomaty nebo EFT POS terminály). Zamykání PK se netýká off-line prováděných transakcí.
Zamykání PK pomocí telefonu GSM je možno používat u všech mobilních operátorů. Platební kartu zamknete a odemknete prostřednictvím mobilního telefonu nebo na svém účtu na Internetu.