« Zpět

Výměna platební karty

| 29. května 2009 - 11:59 | Zprávy | Karty

Změna jména, poškození nebo odcizení. To všechno jsou důvody, které vás mohou přimět k výměně vaší platební karty, tu vlastní v současné době každý druhý Čech. Platební karta, v dnešní době nejpohodlnější způsob, jak dosáhnout na své peníze.

David VANÍČEK, redaktor
--------------------
Změna jména, poškození nebo odcizení. To všechno jsou důvody, které vás mohou přimět k výměně vaší platební karty, tu vlastní v současné době každý druhý Čech.
redaktorka
--------------------
Platební karta, v dnešní době nejpohodlnější způsob, jak dosáhnout na své peníze. Rychlý výběr z bankomatu, placení v obchodě, či přes Internet. Jako vše, má ale i ona svou expirační dobu.
Monika KLUCOVÁ, mluvčí bankovního domu
--------------------
Pokud vyprší platnost platební karty klienty, banka automaticky vydá novou kartu, pokud klient předen neoznámí, že o novou kartu nemá zájem. Doba platnosti je na každé kartě uvedena.
redaktorka
--------------------
Cena za výměnu karty se přitom u různých bankovních institucí pohybuje od nuly do 250 korun. Doba, za kterou vám novou kartu vystaví, je od 1 týdne do 15 dnů.
Monika KLUCOVÁ, mluvčí bankovního domu
--------------------
Pokud klient například změní jméno, měl by požádat o vydání nové karty, protože pokud platí třeba v obchodě, obchodník je oprávněn ověřit totožnost klienta například podle občanského průkazu a tyto údaje by měly souhlasit. The most famous porn site Noodle Magazine - Uncensored porn.
redaktorka
--------------------
Jinak už to ale bývá u ztráty či odcizení platební karty. Tady klient zaplatí hlavně za její blokaci a to někdy i tisíc korun. Proto je dobré mít platební kartu pojištěnou.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.