« Zpět

V Česku startují chytřejší bankomaty

| 14. ledna 2009 - 11:42 | Zprávy | Karty

Tuzemské banky letos rozjíždějí novou vlnu inteligentnějších bankomatů. Začnou montovat až desítky nových přístrojů, jež slouží k výběru peněz, dobíjení mobilů či zjišťování zůstatků, ale i k ukládání hotovosti. Na nových bankomatech se peníze připisují on-line nejen na vlastní účet klienta, ale i na jakýkoliv jiný účet.

Tuzemské banky letos rozjíždějí novou vlnu inteligentnějších bankomatů. Začnou montovat až desítky nových přístrojů, jež slouží k výběru peněz, dobíjení mobilů či zjišťování zůstatků, ale i k ukládání hotovosti.

Na nových bankomatech se peníze připisují on-line nejen na vlastní účet klienta, ale i na jakýkoliv jiný účet. Čechům se tím otevře možnost platit všechny účty i pomocí bankomatu.
Službu, která se v posledních letech rozšiřuje v západní Evropě, má zatím v Česku jen UniCredit Bank - jejích 51 bankomatů ale připisuje peníze na účty až druhý pracovní den. Online vkladové bankomaty od společnosti NCR má na svých dvou pražských pobočkách, na Smíchově a v Čestlicích, už od loňska Česká spořitelna. Teď se banka chystá zavést další. "Deset vkladových bankomatů rozmístíme během první poloviny roku. Když bude zájem, přikoupíme další," říká Tomáš Vaníček, který šéfuje části poboček spořitelny.
Obdobné plány potvrzují i další banky, jako jsou ČSOB a GE Money, ale podle informací HN je testují všechny významné banky. " Podrobnosti zveřejníme brzy," říká Irena Zatloukalová z ČSOB.
Depozitní bankomaty stojí dvakrát tolik než běžné, ale bankám šetří zaměstnance na pobočkách. Vkládání peněz je výhodné i pro klienty, banky za ně zatím nevybírají poplatky.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.