« Zpět

UNIkarta – karta šitá studentům na míru boduje

| 17. prosince 2008 - 12:15 | Zprávy | Karty

Komerční banka završila již druhý rok úspěšného poskytování multifunkční studentské karty. Počet vydaných karet vzrostl jen za zimní semestr o celých 66 % a roste nadále.  Komerční banka jako jediná na trhu poskytuje nástroj spojující mezinárodní platební kartu, identifikační průkaz studenta a mezinárodní kartu ISIC.

Komerční banka završila již druhý rok úspěšného poskytování multifunkční studentské karty. Počet vydaných karet vzrostl jen za zimní semestr o celých 66 % a roste nadále. Komerční banka jako jediná na trhu poskytuje nástroj spojující mezinárodní platební kartu, identifikační průkaz studenta a mezinárodní kartu ISIC.

Pro možnost využití platební funkce je nutné UNIkartu aktivovat, jinak slouží pouze jako standardní studentský průkaz a karta ISIC. Míra aktivací vzrostla v průběhu zimního semestru o 58 % a další nárůst lze očekávat.

"Pozitivní hodnocení UNIkarty jsme získali i z průzkumu mezi majiteli studentského konta G2. Velmi kladně jsou hodnoceny zejména tři bezplatné výběry měsíčně z bankomatů KB," uvedl Radko Belada, zástupce vedoucí retailového bankovnictví Komerční banky.

Součástí UNIkarty je kontaktní bankovní čip standardu EMV, který přináší vysokou míru zabezpečení při standardních platebních operacích. Bezkontaktní čip Mifare dále umožní univerzitě elektronickou identifikaci studenta či zaměstnance, povolení přístupů do zabezpečených částí univerzity, platby za kopírování nebo stravování v menze. Kapacitu bezkontaktního čipu může univerzita využít i ve spolupráci s třetími stranami a rozšířit ho o další funkčnosti a aplikace.

První univerzita, která tento užitečný nástroj studentům nabídla, bylo Vysoké učení technické v Brně a postupně se přidala Univerzita Hradec Králové, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Janáčkova akademie múzických umění v Brně. V letošním roce se připojila Slezská univerzita v Opavě a Česká zemědělská univerzita v Praze. Další univerzity se do projektu zapojí v průběhu příštího roku.

"UNIkartu vidím jako velmi užitečný produkt – naši studenti i zaměstnanci kvitují to, že v jedné plastikové kartě mají identifikační průkaz, průkazku ISIC / ITIC i běžnou platební kartu. Řešení navržené Komerční bankou nám velmi pomohlo při zavádění jednotného systému pro vstupy do budov a technického zázemí Univerzity," říká Josef Hynek, rektor Univerzity Hradec Králové.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.