« Zpět

UniCredit Bank: mezi klienty roste zájem o karty k více účtům v různých měnách

| 15. září 2008 - 11:07 | Zprávy | Karty

UniCredit Bank zaznamenala během prázdninových měsíců výrazný nárůst zájmu o navázání debetních karet vedle korunového účtu ještě na další účet vedený v cizí měně. Během července a srpna vzrostl počet těchto karet přibližně o pětinu, přičemž nejčastější měnou vedle české koruny je euro. Podíl karet navázaných na dva účty v různých měnách se v současné době pohybuje okolo sedmi procent.

„Nejčastěji se setkáváme se zapojením cizoměnových účtů ke korunovému účtu u firemních karet, tedy i karet small business, dále u klientů, kteří mají příjmy ze zahraničí nebo mají mzdu vyplácenou v cizí měně. Zapojení cizoměnového účtu u cizinců je prakticky běžná věc,“ uvedl Jakub Dusílek, ředitel Divize řízení segmentů a produktů retailového bankovnictví UniCredit Bank. Jak doplnil, zvýšený zájem klientů o tuto službu je způsoben výrazným posilováním koruny na jedné straně a na straně druhé sjednocením poplatků za zahraniční výběr z bankomatů skupiny UniCredit Group s výběry z bankomatů UniCredit Bank v ČR. Pro většinu klientů to znamená, že za výběr neplatí žádný poplatek.

Hlavní výhodou napojení debetní karty vedle české koruny na další zahraniční měnu je především odstranění kurzového rizika. V praxi to znamená, že pokud má klient eurový účet a jede do Francie, jsou mu veškeré eurové transakce účtovány v poměru 1:1 z eurového účtu (výše transakce není závislá na kurzu příslušné měny), a pokud si v ČR vybere z bankomatu, je transakce automaticky stržena z korunového účtu a také v poměru 1:1.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.