« Zpět

Platit kartou u obchodníka se stává samozřejmostí

| 20. května 2009 - 11:16 | Zprávy | Karty

V úterý 12. května 2009 zahájila Česká spořitelna pilotní provoz přijímání platebních karet v sedmi prodejnách obchodního řetězce Kaufland (Klatovy, Kolín, Nymburk, Praha 8, Benešov, Kutná Hora, Tábor). V celé obchodní síti řetězce bude možné nakoupit platební kartou od letošního července. Díky terminálům České spořitelny mohou klienti platit kartou u téměř 17,000 obchodníků.


Počet obchodních partnerů a také počet a objem u nich uskutečněných plateb každoročně významně roste. Počet transakcí kartami ČS za posledních osm let narostl více než osmkrát, objem transakcí je téměř sedminásobný.
Česká spořitelna zprostředkovává přijímání platebních karet i v Kauflandu
"Bezhotovostní platby kartou u nás rychle získávají na oblibě a obchodníci si to uvědomují. Doba, kdy pořízení platebních terminálů pouze zvažovali, je pryč. Dobře vědí, že v současnosti je možnost platby kartou nezbytností," uvedl Stanislav Šmolík, ředitel odboru akceptace platebních karet České spořitelny. "Přesto vidím na tuzemském trhu velký potenciál. Češi totiž stále nakupují kartou asi o polovinu méně často než je běžné v zahraničí," dodal Stanislav Šmolík.
Možnost zaplatit jakoukoli debetní nebo kreditní kartou mají klienti obchodního řetězce Kaufland vůbec poprvé. Od roku 2008 poskytuje Česká spořitelna přijímání platebních karet také v řetězcích Makro Cash&Carry ČR, Tesco Stores ČR a OBI Česká Republika. Přijímání platebních karet Česká spořitelny zprostředkovává také např. v obchodním řetězci Interspar, Lidl a mnoha dalších místech.
Do oblasti akceptace platebních karet patří procesování plateb na platebních terminálech (POS terminály), ale také zprostředkování plateb uskutečněných přes internet. Platební terminály České spořitelny jsou vybaveny čipovou technologií, která výrazně přispívá k bezpečnosti transakcí. V oblasti internetové akceptace karet zajišťuje Česká spořitelna zakódovaný přenos údajů (3D-Secure), takže obchodník se citlivé údaje ke kartě nedozví. Platební terminály představují cca 92 % z celkového počtu smluvních partnerů, internetoví obchodníci tvoří 8 %.
Držitelé platebních karet České spořitelny provedli v roce 2008 v průměru 23 transakcí, což je o 13 transakcí více než v roce 2001. Hodnota jedné bezhotovostní transakce na jednu kartu České spořitelny v roce 2008 činila 21 190 Kč, před osmi lety to bylo 4 930 Kč.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.