« Zpět

Nové PIN karty VISA byly představeny v rámci pilotního projektu, který je významným krokem v boji proti zneužívání platebních karet

| 17. června 2008 - 10:51 | Zprávy | Karty

Společnost Visa Europe znovu upevnila svoji přední pozici na poli technologické inovace, když spustila pilotní projekt na nové ?PIN karty Visa?. Ten představuje velice efektivní a stylové řešení, jak bojovat s případy zneužití karty v nepřítomnosti zákazníka (tedy hlavně při transakcích uskutečněných po internetu nebo telefonu).

Společnost Visa Europe znovu upevnila svoji přední pozici na poli technologické inovace, když spustila pilotní projekt na nové ?PIN karty Visa?. Ten představuje velice efektivní a stylové řešení, jak bojovat s případy zneužití karty v nepřítomnosti zákazníka (tedy hlavně při transakcích uskutečněných po internetu nebo telefonu).

Visa PIN karta byla vyvinuta v úzké spolupráci se společností EMUE Technologies a představuje skutečný průlom v boji proti zneužívání karet. Na první pohled vypadá jako běžná kreditní nebo debetní karta, ale její čip je doplněn o jedinečnou technologii, která generuje jednorázový bezpečnostní kód. Ten se zobrazí držiteli karty na integrovaném osmimístném alfanumerickém displeji. Karta má zabudovanou baterii, jejíž minimální životnost jsou tři roky a její používání je velice pohodlné. Společnost Visa bude díky této kartě moci vydavatelům nabídnout bezpečné řešení pro ověřování online transakcí a spotřebitelé budou bezpečně a pohodlně nakupovat po internetu či telefonu, aniž by ke kartě potřebovali nějaké zvláštní zařízení.

Prezident a generální ředitel společnosti Visa Europe Peter Ayliffe k novince říká: ?S dalším dynamickým rozvojem elektronického obchodu musíme my jakožto poskytovatelé platebních řešení hledat další a dokonalejší způsoby boje proti zločincům. Ti totiž vzhledem k většímu zabezpečení transakcí prováděných kartou u obchodníků nyní obrátili svou pozornost k platbám, při nichž není karta fyzicky přítomná.

Společnost Visa Europe stála v uplynulých letech v popředí boje proti těmto hrozbám, stačí vzpomenout iniciativy jako CVV2 nebo Verified by Visa. Náš poslední projekt ? PIN karta Visa ? je zcela nepochybně další velice významný přírůstek k těmto snahám. Karta je vybavena speciální technologií, jež umožňuje generovat jednorázové bezpečnostní kódy. Tato technologie v kombinaci s dnes již běžným čipem nabízí uživatelům vysoké pohodlí a vydavatelským bankám dává možnost bezprecedentní kontroly nad všemi druhy transakcí, při nichž zákazník není přítomen ? vzdálené bankovnictví, internetové a telefonické bankovnictví nebo platební příkazy.?

Generální ředitel společnosti Emue Technologies Brendan McKeegan k tomu dodává: ?Jsme velice rádi, že jsme se mohli spojit se společností Visa Europe a nabídnout evropským vydavatelům platebních karet toto originální řešení. Tento inovativní produkt kombinuje všechny standardní autorizační komponenty s jedinečnou technologií vyvinutou naší společností ? výsledkem je levné, pohodlné a spolehlivé řešení.?

PIN karta Visa zaručuje, že vzdálenou transakci kartou může provést jen skutečný držitel karty, který jediný zná PIN a má kartu u sebe.
Autorizace transakce probíhá třemi kroky:

Při zvolení vzdálené transakce nebo přihlášení k internetovému bankovnictví aktivuje držitel karty autorizační proces, a to tak, že na kartě stiskne označené tlačítko.
Po vyzvání zadá na kartě standardní PIN.
Na displeji karty se objeví jednorázový kód, který uživatel použije a transakci tím autorizuje.

Peter Ayliffe dodává: ?Jde o skutečně jedinečné a originální řešení, které zcela nepochybně osloví vydavatele karet i běžné zákazníky. Vydavatelé, kteří se tohoto pilotního projektu účastní, budou mít skvělou příležitost prokázat zájem o bezpečí svých klientů a odlišit se tak od konkurence. Spotřebitelé zase nepochybně uvítají pohodlí, které jim karty nabízí, i větší jistotu při provádění vzdálených transakcí.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.