« Zpět

Náhradní karty zdražily

| 21. prosince 2009 - 10:46 | Zprávy | Karty

Některé banky od listopadu zvýšily poplatky za náhradní platební kartu vydanou za ztracenou či odcizenou kartu. Souvisí to s tím, že od téhož data musí banky podle zákona o platebním styku uskutečnit blokaci ztracené či odcizené karty zdarma. Například v ČSOB se poplatek za náhradní kartu zvýšil ze 150 na 250 korun a v GE Money Bank z nuly na 150 Kč. V Poštovní spořitelně u debetních karet Visa a MasterCardpoplatek stoupl ze 100 na 300 Kč.

Některé banky od listopadu zvýšily poplatky za náhradní platební kartu vydanou za ztracenou či odcizenou kartu. Souvisí to s tím, že od téhož data musí banky podle zákona o platebním styku uskutečnit blokaci ztracené či odcizené karty zdarma. Například v ČSOB se poplatek za náhradní kartu zvýšil ze 150 na 250 korun a v GE Money Bank z nuly na 150 Kč. V Poštovní spořitelně u debetních karet Visa a MasterCard poplatek stoupl ze 100 na 300 Kč.
Vydání náhradní Maxkarty v této bance stouplo ze 150 na 350 Kč, ale podle mluvčí Denisy Salátkové jsou „všechny Maxkarty zdarma pojištěny proti ztrátě a zneužití, takže klientům tento poplatek vrátí pojišťovna.“
Některé banky také přešly na měsíční poplatek za správu karty a mírně navýšily cenu. Například měsíční poplatek debetní Visa Electron v ČSOB stojí nyní 20 korun měsíčně, zatímco dosud 200 korun ročně. Poplatek za vedení Visa Classic je 45 Kč měsíčně (dosud 500 ročně).
Vedení karty Maestro v LBBW stojí měsíčně 20 korun, dosud 200 Kč ročně, a vedení MasterCard Standard 50 korun měsíčně (dosud 600 Kč ročně).

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.