« Zpět

Mobilní bankomat České spořitelny má za sebou úspěšnou premiéru

| 10. srpna 2009 - 10:07 | Zprávy | Karty

Letos poprvé v České republice mohli účastnici několika festivalů využít tzv. mobilní bankomat. Jde o přenosný bankomat, který lze umístit všude tam, kde se na přechodnou dobu očekává koncentrace většího počtu lidí, kteří by o využití bankomatu mohli mít zájem. Česká spořitelna jej prvně představila letos v červenci na tuzemských letních hudebních festivalech Rock for People a Colours of Ostrava, v srpnu během putovního festivalu České hrady.cz na hradě Bezděz, jejichž je generálním partnerem.


"Inspiraci jsme našli v zahraničí, kde s mobilními bankomaty mají dobré zkušenosti. Velký zájem klientů však zdaleka předčil naše očekávání, a tak chceme aktivně vyhledávat další akce, na kterých klientům mobilní bankomat usnadní a zpříjemní strávené chvíle," uvedl Miloslav Křečan, ředitel Kartového centra České spořitelny.
Přenosný bankomat měl u návštěvníků velký ohlas – klienti během deseti festivalových dní provedli celkem 2 887 výběrů hotovosti v objemu více než 3 mil. Kč. Denně tak vybrali v průměru 262krát a výše jednoho výběru činila zhruba 1 184Kč.
"Vysoká čísla výběrů nás těší. Partnery těchto akcí jsme totiž už několik let, a tak dobře od návštěvníků víme, že možnost výběru hotovosti na místě postrádali," řekl Tomáš Kolář, ředitel korporátního marketingu a sponzoringu. „Peníze budou moct lidé z přenosného bankomatu vybírat i o víkendu během festivalu na hradě Rožmberk, dodal Tomáš Kolář.
Bankomat komunikuje se systémy banky prostřednictvím bezdrátového datového přenosu. V místě instalace bankomatu musí být zaveden elektrický proud a nutná je také přítomnost signálu. Součástí mobilního bankomatu je betonový podstavec, který bankomatu poskytuje nejen stabilitu, ale také ochranu před neoprávněnou manipulací, odcizením či vandalismem. Mobilní bankomat je vybaven nejmodernějšími bezpečnostními prvky – např. technologií obarvování bankovek při jeho napadení. Stejně jako ostatní bankomaty České spořitelny je i mobilní bankomat pod nepřetržitým monitoringem zaměstnanců České spořitelny.
Mobilní bankomaty poskytují stejný rozsah služeb jako standardní bankomaty. Vedle výběru hotovosti lze zjistit zůstatek na účtu, dobít kredit mobilního telefonu, zadat platební příkaz, změnit si PIN na kartě nebo kartu aktivovat, či zjistit stav bodů v Bonus programu. Nejčastěji využívanými službami v mobilním bankomatu byly, po výběru hotovosti, dotaz na zůstatek a dobití kreditu mobilního telefonu.
Česká spořitelna provozuje téměř 1 190 bankomatů, mezi kterými jsou i bankomaty s netradičními funkcemi. Padesát bankomatů mohou obsluhovat i nevidomí klienti (bankomat ovládají pomocí sluchátek, která si mohou zapůjčit v pobočce České spořitelny). Pět depozitních bankomatů umí hotovost nejen vydávat ale i přijímat.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.