« Zpět

Merlin nechrání jen před zneužitím platební karty

| 13. července 2004 - 0:00 | Zprávy | Karty

Možnost pojistit se trochu netradičně proti ztrátě nebo odcizení platební karty využilo za dva měsíce více než 35 tisíc klientů Komerční banky.

Merlin, tak se nový pojistný produkt jmenuje, uvedla KB na trh teprve v závěru dubna a zájem o něj předčil očekávání. 
?Klienti oceňují u tohoto produktu především široké pojistné krytí, které jim poskytuje,? uvádí náměstek výkonného ředitele pro marketing Petr Slabý. Pojištění totiž nechrání jen proti následkům ztráty nebo odcizení a případného zneužití platebních karet vydaných KB. Vztahuje se též na osobní doklady a klíče, k jejichž odcizení často dochází společně s kartou. Merlin kryje rovněž  poplatky za stoplistaci karty.
Pojištění je vázáno k účtu a zahrnuje všechny typy osobních platebních karet vydaných Komerční bankou (kreditní i debetní). K jednomu účtu mohou být sjednána dvě pojištění Merlin - jedno pro majitele účtu, druhé pro zmocněnou osobu nebo obě pro zmocněné osoby. Cena za pojištění Merlin je 276 korun ročně. V případě druhého pojištění je pojistné 192 korun ročně.
Jelikož se pojištění vztahuje na krádeže nebo odcizeni karty i v zahraničí,  je užitečným ochráncem zvláště nyní v době dovolených.
 
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.