« Zpět

Do Česka dorazily tankautomaty

| 31. října 2008 - 12:35 | Zprávy | Karty

Natankovat, dobít si mobilní telefon, zjistit informace o dopravní situaci nebo poslat peníze na účet, a to všechno bez pomoci personálu. Tyto služby od včerejška nabízí první multimediální tankautomat v České republice. Používání tankautomatu přináší větší komfort pro zákazníky.

Natankovat, dobít si mobilní telefon, zjistit informace o dopravní situaci nebo poslat peníze na účet, a to všechno bez pomoci personálu. Tyto služby od včerejška nabízí první multimediální tankautomat v České republice.

"Používání tankautomatu přináší větší komfort pro zákazníky.  Je to rychlejší a bez placení hotovostí,“ řekla LN Denisa Salátková, mluvčí Poštovní spořitelny, která se na projektu spolu se sítí čerpacích stanic Pap Oil podílí.
První tankovací automat začal fungovat včera v Praze v Bohdalecké ulici. Ovládání je přitom velmi podobné běžnému bankomatu. Po načtení platební karty ale nejsou vydány peníze, ale je umožněno čerpání benzinu či nafty.
Důvody pro zavedení této novinky jsou jasné. „Cílem je uspokojit poptávku zákazníků po bezobslužných zařízeních,“ informoval David Plíva, analytik produktů útvaru platebních karet ČSOB a Poštovní spořitelny. Tankautomat je svým vzhledem podobný bankomatu, platební operaci a další funkce ovládá zákazník přes dotykovou obrazovku s intuitivním a snadným ovládáním. Další pumpy budou podle Plívy multimediálním tankautomatem vybaveny v příštích týdnech. Podobnou službu už rok poskytuje také benzinová pumpa Tank & Go v PrazePrůhonicích. Zde instalovaný automat však nabízí pouze tankování pohonných hmot. „Zájem o naši pumpu je velký. Původně sice panovala obava, zda budou chtít řidiči platit kartami, ale to se nepotvrdilo. I proto uvažujeme, že tyto služby budeme i nadále rozšiřovat,“ konstatoval mluvčí Tank & Go Karel Křivan.
Velcí hráči na domácím trhu čerpacích stanic ale nezůstanou pozadu. „Během dvou let chceme rozšířit síť našich čerpacích stanic ze současných tři sta třiceti sedmi na celkem čtyři sta. V jejím rámci počítáme i s modernizací obslužných zařízení,“ potvrdil Václav Loula, ředitel jakosti společnosti Benzina.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.