« Zpět

Citfin může jako jediné spořitelní družstvo vydávat platební karty MasterCard

| 12. listopadu 2009 - 11:28 | Zprávy | Karty

Spořitelní družstvo Citfin splnilo kritéria karetní asociace MasterCard pro vydávání platebních karet, a stává se tak prvním spořitelním družstvem v České republice, které může poskytovat platební karty svým klientům ve spolupráci s MasterCard. 

Spořitelní družstvo Citfin splnilo kritéria karetní asociace MasterCard pro vydávání platebních karet, a stává se tak prvním spořitelním družstvem v České republice, které může poskytovat platební karty svým klientům ve spolupráci s MasterCard.
Pro získání licence vydavatele platebních karet musí žadatelé splnit požadavky, které určuje příslušná karetní asociace. Spořitelnímu družstvu Citfin, které patří k sesterské společnosti CITCO – Finanční trhy, se to jako jedinému svého druhu u nás podařilo ve spolupráci s karetní asociací MasterCard.
"Cílem splnění těchto požadavků je zajistit kompatibilní platební systém, který klientům poskytne garanci bezpečných plateb," říká Pavel Javorský, obchodní ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku. MasterCard tak těší, že i Citfin bude moci přispět k rozvoji karetního businessu a rovněž k sofistikovanějšímu uspokojování potřeb svých klientů. "Naší snahou je poskytnout klientům maximální komfort a servis při pořizování platebních karet a o to se nyní budeme snažit společně s Citfinem," dodává Pavel Javorský.
"Citfin splnilo náročná kritéria MasterCard a musím zkonstatovat, že to cítím jako velký úspěch. Jsme jediným spořitelním družstvem v České republice, které může svým klientům nabídnout platební karty se všemi výhodami plynoucími z plného členství MasterCard. Věřím, že tento krok je začátkem další spolupráce, která nám přináší mnoho příležitostí," řekl Ing. Gabriel Kovács, předseda představenstva spořitelního družstva Citfin. "Získání licence MasterCard byl pro nás třetí klíčový krok v oblasti budování infrastruktury nezbytné pro poskytování kvalitních služeb pro naše klienty. Prvním krokem je účast spořitelního družstva Citfin v systému CERTIS, mezibankovním clearingu ČNB, pro zúčtování tuzemského platebního styku, po které následovalo členství v mezinárodní organizaci SWIFT, které je předpokladem pro kvalitní zahraniční platební styk. Díky této ucelené infrastruktuře jsme schopni nabídnout klientům služby na nejvyšší úrovni," dodává Kovács.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.