« Zpět

Čipové karty

| 8. prosince 2003 - 10:05 | Zprávy | Karty

Komerční banka, a.s.

 
Čipové karty
 
  

Komerční banka                                                      
 
Charakteristika produktu:
První čipová karta ve střední a východní Evropě se standardem EMV. Jedná se o technické parametry sjednocené pro čipové karty MasterCard Europe a VISA v jejich celosvětové síti. Karta zaručuje klientovi větší bezpečnost nejen u bankomatů, ale i při platebních operacích. Má větší zabezpečení bezpečnostním kódem PIN, je chráněna proti kopírování údajů a je odolnější proti mechanickému poškození.
Výhody:
Karty vyhovují mezinárodním standardům kreditních a debetních karet a svým držitelům, obchodníkům a bankám nabízí podstatně vyšší úroveň bezpečnosti. Karty Komerční banky jsou vybaveny jak čipem, tak tradičními magnetickými pásky, což zajišťuje jejich využití v klasických i v čipových čtecích zařízeních.
Projekt přechodu na čipovou technologii v České republice byl zahájen před několika lety ze společné iniciativy Komerční banky, asociací Visa a MasterCard, společnosti Muzo a výrobců smart karet Giesecke Devrient a Gemplus.
V únoru zahájila Komerční banka vydávání prvních čipových karet podle mezinárodního standardu EMV ? VISA Electron. Od té doby banka převedla elektronické platební terminály v obchodní síti svých smluvních partnerů na čipovou technologii.