« Zpět

Až budete platit v cizině...

| 10. června 2009 - 12:20 | Zprávy | Karty

Jedna z nejdůležitějších věcí, které na dovolené budete potřebovat, jsou peníze. Hotovost, kartu, nebo obojí? Jednu platební kartu, nebo všechny, které máte? Když hotovost, jakou? Jaká měna je do které země nejlepší? Kde nejlépe vyměnit: u nás, nebo až v zahraničí? Co dělat v případě ztráty karty?. Na tyto a mnoho dalších otázek, vám odpoví články v našich rubrikách.

Chystáte se na dovolenou?
Jedna z nejdůležitějších věcí, které na dovolené budete potřebovat, je finanční hotovost. Vzít si s sebou hotovost, kartu, nebo obojí? Jednu, nebo všechny platební kartu, které vlastníte? Když hotovost, kterou měnu? Jaká měna je do které země nejlepší? Kde nejlépe vyměnit: u nás, nebo až v zahraničí? V bance nebo ve směnárně? Co dělat v případě ztráty karty?
Na tyto a mnoho dalších otázek, vám odpoví následující články na stránkách www.zlatakoruna.info.
Čtěte především:
Pokud to jde, plaťte kartou
Když v cizině použijete platební kartu, banka přepočítá měnu ve výhodnějším kurzu než směnárna. Používá totiž kurz devizový, nejčastěji „deviza prodej“. Ne vždy to ale znamená, že použití karty je levnější. Když vybíráte z bankomatu, musíte počítat s poplatky. Kdyby si klient 2. června směnil v nejvýhodnější směnárně 100 eur, zaplatil by 2 680 korun, Při výběru z bankomatu by dal zhruba o 200 korun víc (podle toho, jakou má banku).
Co když o kartu přijdu?
Všechny banky mají zřízené zvláštní telefonní linky, zablokování karty však něco stojí. A musíte počítat s tím, že se týká jen plateb, u kterých není třeba zadávat PIN.
7 rad pro placení kartou v zahraničí
Nejvíce ušetříte, když budete na dovolené platit kartou. Ale ne všude to jde, proto byste měli mít na cestu i nějakou hotovost.
Až budete platit v cizině….
Máte-li v rodině VÍC PLATEBNÍCH KARET, vemte si je na dovolenou s sebou. Když v zahraničním obchodě jednu odmítnou, zaplatíte jinou.
9 tipů pro výměnu peněz na dovolenou
České koruny za cizí měnu většina lidí mění jednou, maximálně dvakrát ročně. Proto je jednoduché naletět podvodníkům nebo se splést. Je dobré například vědět, že reklamovat vyměněné peníze či sumu nemůžete, když odstoupíte od okénka směnárny.
Peníze vyměňujte v Praze
Obešli jsme SMĚNÁRNY A BANKY, abychom zjistili, kde nejlépe nakoupit peníze na dovolenou. Výhodné jsou směnárny v centru Prahy a v Brně. Ale pozor, v Praze jsou i předražené směnárny.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.