« Zpět

Jak ušetřit až 80 % za energie - soutěž na Facebooku

| 12. srpna 2014 - 10:22 | Zprávy

Soutěž Moje vysněné bydlení spouští od dnešního dne na Facebooku Českomoravská stavební spořitelna. Aplikace má za cíl jednoduše lidem ukázat, proč se vyplatí investovat do rekonstrukce, kolik lze ušetřit za energie a kde na přestavbu vzít peníze. Nejlepší hráči mohou získat poukázky na nákup v IKEA nebo plyšové Lišky.

„Chceme lidem hravou formou ukázat, že se vyplatí investovat do rekonstrukce domu nebo bytu. Vždyť jen nová okna znamenají 25 % úspory na energiích a zateplením lze ušetřit dokonce 35 % nákladů na vytápění,“ říká Rostislav Trávníček, ředitel komunikace ČMSS.
 
Moje vysněné bydlení funguje na jednoduchém principu. Vychází z předpokladu, že soutěžící zdědil nemovitost v nepříliš dobrém technickém stavu a s vysokými náklady na energie. Z po-doby domu je zřejmé, že bude vyžadovat značné úpravy. Finanční prostředky na rekonstrukci může zájemce získat díky spoření ve třech obdobích a státní podpoře. Rekonstrukcí, konkrétně výměnou kotle nebo oken, zateplením či instalací solárních panelů může ušetřit až 80 % na výdajích za energie.
 
Aplikace hodnotí úspěšnost soutěžícího nejen podle výše uspořených peněz a státní podpory a strategie při rekonstrukci, ale i částky, kterou uspoří na energiích. Tři hráči s nejlepším skóre vyhrají poukázku do obchodního domu IKEA v hodnotě 2 000 Kč. Oceněni budou i v rámci týdenního vyhodnocení tři nejlepší střadatelé a budovatelé, kteří získají plyšovou Lišku.
 
Hru najdete na facebookovém profilu ČMSS od 2. června do 29. června přímo v hlavní navigaci.
Moje vysněné bydlení navazuje na Eko program od Lišky, který na stránkách ČMSS funguje již několik let a informuje zájemce o možnostech chytré rekonstrukce. Programu nabízí i nezávaznou schůzku s finančním poradcem ČMSS, kde se lidé mohou dozvědět více informací o financování úsporných opatření.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.