« Zpět

Jak postupovat v případě škodní události způsobené přírodním živlem

| 1. června 2009 - 11:46 | Zprávy

Základním pravidlem je pojistnou událost pokud možno bezodkladně nahlásit, zdokumentovat vzniklé škody a udělat vše pro zabránění vzniku dalších škod. Jednání s pojišťovnou usnadní, máte-li k dispozici pojistnou smlouvu. Pokud u sebe z objektivních příčin smlouvu nemáte, pojišťovna ji dohledá ve svých archívech a podle dohodnutých podmínek pojistné plnění poskytne.

• Základním pravidlem je pojistnou událost pokud možno bezodkladně nahlásit, zdokumentovat vzniklé škody a udělat vše pro zabránění vzniku dalších škod.
• Jednání s pojišťovnou usnadní, máte-li k dispozici pojistnou smlouvu. Pokud u sebe z objektivních příčin smlouvu nemáte, pojišťovna ji dohledá ve svých archívech a podle dohodnutých podmínek pojistné plnění poskytne.
• Oznamte pojistnou událost pojišťovně – písemně či telefonicky na informačních linkách zřízených pojišťovnami nebo prostřednictvím webových stránek pojišťovny. Potřebné formuláře k nahlášení pojistné události můžete získat v pobočce pojišťovny či na jejích webových stránkách. Po nahlášení vás bude kontaktovat likvidátor, který se dostaví na místo škody k prohlídce poškozeného majetku.
• Před příchodem pracovníka pojišťovny si ujasněte rozsah a výši škody, vytvořte si pokud možno seznam všech poškozených věcí. Pořiďte si fotodokumentaci vzniklé škody. Z ní by měl být patrný rozsah poškození, který budete na pojišťovně nárokovat. Nutná je fotodokumentace zejména v případě likvidace škod způsobených živelními pohromami, kdy jsou likvidátoři pojišťoven maximálně vytíženi a na místo škody se mohou dostavit až za několik dní. Poškozený přitom musí zabezpečit majetek tak, aby zabránil vzniku dalších škod a je nucen některé škody odstranit. Pak je důkladná fotodokumentace, případně svědecké výpovědi jediný podklad pro likvidaci škody.
• Uschovejte, pokud možno, poškozené věci do příchodu pracovníka pojišťovny. Počítá se však i s tím, že z důvodů hygienických, bezpečnostních a jiných začnete s úklidem, zajištěním oprav techniky, likvidací potravin, uhynulých zvířat apod. již dříve. Pokud máte k dispozici doklady o pořízení poškozeného, zničeného či ztraceného majetku, tak jejich předložení usnadní likvidaci.
• Je-li to nezbytné, můžete požádat o zálohu na pojistné plnění. Pokud na ni pojišťovna přistoupí, bude vám vyplacena ještě před ukončením likvidace. Poskytnutím zálohy na pojistné plnění vycházejí pojišťovny vstříc klientům zejména při likvidaci škod většího rozsahu, např. po vichřicích, při povodních a podobně.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.