« Zpět

Jak budovat dlouhodobý vztah s klientem?

| 3. listopadu 2021 - 10:00 | Zprávy

Šli byste pro radu k doktorovi, který využívá stále stejné metody, jako když dokončil studia na vysoké škole? Jeli byste do auto servisu, který opravuje pouze 5 a více let staré automobily? Nechali byste se zastoupit advokátem, který nesleduje novely zákonů a judikáty? Jako pojišťovací zprostředkovatelé, chcete-li finanční poradci, máte v rukách osudy mnoha rodin a jejich majetku. Máte zásadní vliv na finanční kondici firem a duševní zdraví svých klientů. Vztah mezi poradcem a klientem je především o důvěře.

Důvěru budujeme celý život, jak v pracovním, tak i v soukromém životě. Mnohokráte se ale může stát, že poradce u svého klienta důvěru ztrácí. Na vztah založený nejen na důvěře mají vliv hlavně dvě oblasti z osobního rozvoje: morální integrita a odborné znalosti.

Morální integritou myslím osobní hodnoty člověka, zda jedná eticky, v zájmu klienta a proč vůbec vykonává tuto činnost. Morálka je individuální. Každý může mít svůj názor co je a co není morální, proto tu máme zákony. Zákon je minimum morálky. Tuto oblast se snaží podpořit hlavně zprostředkovatelské firmy a oborové asociace prostřednictvím například etických kodexů. Sami si odpovězte, jaké jsou vaše osobní hodnoty? Jaké jsou hodnoty vašeho nadřízeného? Jaké jsou hodnoty firmy, kterou zastupujete? Pojďme společně zlepšit pověst a zvýšit profesionalitu finančnímu poradenství.

Odborné znalosti se také neustále vyvíjejí. Učením a praxí své znalosti zvyšujeme. Naopak nečinností se naše znalosti snižují. Věci okolo nás se neustále mění. V dnešní digitální době jsme ale přehlceni informacemi. Používáme stále propracovanější nástroje, které obsahují stále větší a větší množství dat. A lidská paměť je omezená. Jedině soustavným vzděláváním je možné udržet krok s dobou.

Technologie částečně nahrazují odborné znalosti. Zažíváme velký rozvoj online srovnávačů. To jsou skvělé nástroje, ale myslím, že nikdy nenahradí osobní vztah mezi klientem a poradcem. Stroje nemají emoce. Dokážete si představit, že svěříte svůj majetek do správy programu? Já zatím ne. A zde vidím hlavní roli finančního poradce. Výsledek srovnávače je třeba interpretovat. Nejlevnější řešení nemusí být to nejlepší pro klienta. Proto je třeba znát souvislosti mezi produkty, způsoby řešení pojistných událostí, nebo nejčastější dotazy klientů.

Vzdělávání je celoživotní proces

Neztrácejte čas klikáním e-learningu na počítači. Poslechněte si výklad přímo od lektora ať už jste ve vlaku, v kavárně při čekání na schůzku, nebo doma u chytré televize. Vzdělávejte se efektivní a moderní formu. A hlavně, nabyté znalosti začněte ihned používat v praxi.

I my ve VECTORU se stále učíme a vylepšujeme nově připravované lekce. Našimi kurzy prošlo již více než 1600 absolventů. V roce 2020 jsme jako jedni z prvních představili videa na pojištění. Za poslední rok jsme s našimi lektory stihli vydat 17 hodin programů. Nezáleží, kde jste zkoušku absolvovali, následné vzdělávání můžete splnit u kterékoli akreditované osoby.

Konečně máte možnost dozvědět se něco nového, užitečného. Zaměřujeme se hlavně na zkušenosti profesionálů v oboru a praktické tipy. Kurzy jsou nezávislé, doporučení produktu pro klienta necháváme na vás. I nadále rozšiřujeme nabídku, aby byla co nejpestřejší. Vybírat můžete z balíčků podle toho, jakou zkoušku jste složili. Složení balíčku můžete libovolně měnit. Složte si svůj balíček vzdělávání.

https://www.vectorcertifikace.cz/jak-budovat-dlouhodoby-vztah-s-klientem/

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.