« Zpět

JAK BUDOU ČEŠI SLAVIT VELIKONOCE?

| 28. března 2013 - 15:46 | Zprávy

Nejnovější průzkum online banky ZUNO ukazuje, že Češi nejraději tráví velikonoční svátky se svými rodinami a v pohodlí domova. Velikonoce se ve světě slaví nejen jako křesťanský svátek, ale také kvůli příchodu jara. Přestože mnoho velikonočních tradic a zvyků se postupem času vytratilo a Velikonoce se už v současnosti ani zdaleka neoslavují jako kdysi.

 

 

 

 

Průzkum online banky ZUNO potvrzuje, že pro mnoho Čechů zůstává i nadále velmi oblíbeným svátkem.  
 
Jak letos oslavíte Velikonoce?
 
A co mají Češi během volných dnů v plánu? Podle průzkumu více než polovina Čechů plánuje zůstat doma se svou rodinou a trávit čas tradičním způsobem. Zvykem bývá vyzdoba domácnosti barevnými vajíčky, čokoládovými zajíčky a mazanci pro koledníky. 
 
“Skutečnost, že Češi chtějí trávit velikonoční svátky se svými nejbližšími, poukazuje na to, že mají stále velmi blízko k tradici. Uchovávají tyto hodnoty i v dnešní době, kdy je trendem spíše opak,” říká Karina Ludz, PR and Social Media Expert v ZUNO. 
 
Jen 10 % respondentů by raději trávilo tento sváteční čas s přáteli. Ještě méně Čechů, 7 %, se hlásí k možnosti výletu mimo domov – což je nejnovější a velmi populární trend v jiných evropských zemích. Dodejme ještě, že 23 % Čechů neplánuje na svátky nic zvláštního. Průzkum ukázal, že Češi nevnímají Velikonoce jako komerční svátek. Je pro ně naopak symbolem tradice a klasiky. 
 
Výzkum realizovala agentura NMS v únoru 2013 na vzorku 500 respondentů.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.