« Zpět

Zlevněnou hypotéku nedostanete "zadarmo"

| 4. května 2010 - 10:16 | Zprávy | Hypotéky

Hypotéky se jen hemží slevami. Aktuální široká nabídka umožňuje vybrat si produkt na míru, jak se ale říká: slevu nikdo nechce dát zadarmo. Zadarmo ani kuře nehrabe. Pokud se jedná o finanční instituci, platí to dvojnásob. Ačkoli se nyní zájemci o hypoteční úvěr mohou vybírat ze široké nabídky akčních úrokových sazeb, je tu jedno všudypřítomné Ale. 

Hypotéky se jen hemží slevami. Aktuální široká nabídka umožňuje vybrat si produkt na míru, jak se ale říká: slevu nikdo nechce dát zadarmo. Zadarmo ani kuře nehrabe. Pokud se jedná o finanční instituci, platí to dvojnásob. Ačkoli se nyní zájemci o hypoteční úvěr mohou vybírat ze široké nabídky akčních úrokových sazeb, je tu jedno všudypřítomné Ale. I když srovnáme hypotéky podle aktuálních minimálních úrokových sazeb, nebude mít žebříček příliš velkou vypovídací hodnotu. Kromě toho, že náklady podstatně ovlivní i poplatky, je minimální sazba vždy podmíněna výší úvěru, délkou fixace, účtem u banky nebo alespoň sjednaným pojištěním. Zajímavé téma: Získejte snadno nemovitost až o třetinu levněji (NÁVOD)

Česká spořitelna
Počátkem dubna začala Česká spořitelna nabízet snížení úrokové sazby hypotečního úvěru, který je možné získat s minimální roční sazbou 4,49 %. Podmínkou je, že úvěr si musíte sjednat s fixací úrokové sazby na 5 let a dobu splácení nastavit minimálně na 20 let. Na úvěry s kratší dobou splácení nebo fixace se bude vztahovat standardní úroková sazba.
Hypotéku si můžete vybrat zde

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.