« Zpět

Wüstenrot snížila úroky hypoték s fixací na pět let

| 21. října 2009 - 10:13 | Zprávy | Hypotéky

Wüstenrot hypoteční banka, která patří k menším bankám, snížila úrokové sazby u občanských hypotečních úvěrů na vlastní bydlení a refinancování. Nejvýhodnější sazba, za kterou banka poskytuje úvěry nad 1,5 milionu korun do výše 70 procent zástavní hodnoty nemovitosti, klesla na 4,89 procenta, oznámila dnes Wüstenrot v tiskové zprávě.


Ke zvýhodňování podmínek na podzim přistoupila řada bank. Například u ČSOB je možné získat hypotéku s úrokovou sazbou od 5,29 procenta. Podmínkou je hypoteční úvěr nad dva miliony korun do 70 procent zástavní hodnoty nemovitosti a fixace na pět let. Česká spořitelna zase nabízí jednoprocentní úrokové zvýhodnění na polovinu hypotéky pro občany a Raiffeisenbank oznámila, že chce ještě více zvýhodňovat své stávající klienty.
Objem nově poskytnutých hypoték občanům je letos kvůli hospodářské recesi meziročně o zhruba třetinu nižší než loni. V srpnu banky poskytly hypotéky za 5,45 miliardy korun, což bylo meziročně méně o takřka 30 procent. Průměrná úroková sazba nových hypoték naopak mírně stoupla na 5,67 procenta.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.