« Zpět

Úvěr na cihlový byt získáte snáz

| 21. října 2009 - 10:13 | Zprávy | Hypotéky

Nemáte dostatek finančních prostředků na koupi bytu? Pak si vyberte byt v cihlovémdomě, který je výhodnou investicí a banka vám na ni půjčí raději než na panelový byt. Například byt v paneláku o dispozici 3+1 a ploše 70 metrů čtverečních na pražském sídlišti bylo možné minulý rok prodat za cenu přes 3,3 milionu korun. 

Nemáte dostatek finančních prostředků na koupi bytu? Pak si vyberte byt v cihlovémdomě, který je výhodnou investicí a banka vám na ni půjčí raději než na panelový byt. Například byt v paneláku o dispozici 3+1 a ploše 70 metrů čtverečních na pražském sídlišti bylo možné minulý rok prodat za cenu přes 3,3 milionu korun. Dnes takový byt seženete zhruba za 2,7 milionu korun.
Dvacet procent, takový je pokles cen u panelových bytů. A banky jsou při poskytování hypoték ještě skeptičtější. Snížení cen odhadují až na 30 procent. Naproti tomu u bytů v cihlových domech ceny poklesy jen o 10 procent.
Příklad
Byt o velikosti 60 metrů čtverečních ve zrekonstruovaném domě, v Praze, v dosahu MHD, plastová okna, nové stoupačky, v zachovalém stavu.
Orientační tržní cena cihlový -2,5 milionu korun panelový -2,2 milionu korun
Odhad ceny nemovitosti bankou (je velmi důležitý pro poskytnutí hypotéky) cihlový dům - 2,3 milionu korun panelový dům - 1,8 milionu korun
Poznámka: Srovnání cen na základě průzkumu www.honzovahypoteka.cz

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.