« Zpět

Úroky z hypoték se snižují

| 2. září 2008 - 10:37 | Zprávy | Hypotéky

Další hypoteční banky – Hypoteční banka, ČSOB, Raiffeisenbank a mBank – od začátku září snížily úrokové sazby hypoték. Klienti mohou měsíčně ušetřit stovky korun. Banky tím reagovaly na nedávný pokles sazeb České národní banky a na vývoj na mezibankovním trhu a také navázaly na podobný krok konkurence.

Další hypoteční banky – Hypoteční banka, ČSOB, Raiffeisenbank a mBank – od začátku září snížily úrokové sazby hypoték. Klienti mohou měsíčně ušetřit stovky korun. Banky tím reagovaly na nedávný pokles sazeb České národní banky a na vývoj na mezibankovním trhu a také navázaly na podobný krok konkurence.

Levnější hypotéky již v srpnu nabízely např. Bawag Bank, Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit Bank nebo Volksbank. Hypoteční banka, v současné době největší poskytovatel hypoték v ČR, který patří do skupiny ČSOB, snížila sazby hypoték s fixací do pěti let o 0,3 procentního bodu. Například hypoteční úvěr s fixací na tři roky do 85 procent hodnoty nemovitosti lze nyní získat od 5,29 procenta. Měsíční splátka dvoumiliónové hypotéky se splatností 20 let a fixací na tři roky u Hypoteční banky nově vyjde na 13 522 korun místo dosavadních 13 860 korun. Měsíční úspora bude 338 korun. V ČSOB má klient navíc možnost získat hypotéku bez poplatku za zpracování až do 10. října. Raiffeisenbank snížila úrokové sazby hypoték o 0,25 procentního bodu. Nejnižší úroková sazba tak aktuálně činí 5,54 % . V mBank činilo průměrné snížení sazeb 0,4 procenta. mBank nabízí hypotéku na 80 až 110 procent odhadní ceny nemovitosti s tříletou fixací od sazby 5,6 procenta.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.