« Zpět

U předhypotečního úvěru nepotřebujete zástavu

| 14. května 2008 - 10:37 | Zprávy | Hypotéky

Možná jste konečně našli ten nejlepší byt. Leží ve skvělé lokalitě, cena je přiměřená, výhled víc než příjemný a dokonce mu původní majitel zrekonstruoval i jádro. Zatím patří družstvu, ovšem během několika měsíců by mohl být ve vašem vlastnictví. Jenže vy ho potřebujete zaplatit hned a ručit jím zatím nemůžete. Co s tím? Pomůže vám předhypoteční úvěr!

V jakých případech se hodí?

U předhypotečního úvěru Hypoteční banky nemusíte ručit nemovitostí ani nepotřebujete ručitele. Kromě družstevního bytu ho oceníte i v případě, že vám město nabídlo k odkupu městský byt. Hojně ho také využívají klienti, kteří si pořizují byt či dům od developerské společnosti nebo ve dražbě, případně dávají přednost individuální výstavbě. Ani v těchto případech vám nemovitost prozatím nepatří, ale výhledově bude. Jedinou podmínkou je, že se tak musí stát do 12 měsíců od podání žádosti o předhypoteční úvěr.

Můžete mít až 100 % hodnoty nemovitosti

Tento úvěr se uzavírá společně s klasickou hypotékou a slouží primárně k financování nemovitosti, na kterou dočasně není možné vložit zástavní právo. Hypoteční banka vám jednoduše půjčí peníze (až 100 % hodnoty nemovitosti v případě družstevního nebo městského bytu) a vy splácíte pouze úroky. Jistinu potom uhradíte jednorázově z hypotečního úvěru. Předhypoteční úvěr můžete také kdykoliv splatit před termínem jeho splatnosti z hypotečního úvěru, pokud vám družstvo nebo město převede byt dřív, než se původně plánovalo.

Získáte až 5 000 000 Kč!

Zajímá vás, jak drahou nemovitost si tímto způsobem můžete pořídit? V Hypoteční bance vám na předhypoteční úvěr půjčí od 200 000 Kč do 5 000 000 Kč. Úroková sazba je stanovena pevně na 1 rok a čerpat úvěr můžete jednorázově nebo postupně - podle toho, jak budete potřebovat.

Více informací o předhypotečním úvěru

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.