« Zpět

Stoprocentní hypotéky ruší už druhá banka

| 23. října 2008 - 11:07 | Zprávy | Hypotéky

K omezení poskytování stoprocentních hypoték kvůli finanční krizi přistoupila už druhá banka v Česku. Krok GE Money Bank se v tomto týdnu rozhodla následovat Raiffeisenbank. Nově bude tato banka klientům poskytovat hypoteční úvěry maximálně do výše 75 procent odhadní ceny nemovitosti.

K omezení poskytování stoprocentních hypoték kvůli finanční krizi přistoupila už druhá banka v Česku. Krok GE Money Bank se v tomto týdnu rozhodla následovat Raiffeisenbank.

Nově bude tato banka klientům poskytovat hypoteční úvěry maximálně do výše 75 procent odhadní ceny nemovitosti. Dosud to bylo až sto procent. V případě nákupu pozemku může hypotéka dosáhnout dokonce jen 50 procent hodnoty nemovitosti.
„Důvodem uvedených změn nejsou problémy banky, ale současný vývoj na trzích,“ uvádí se v písemném prohlášení určeném pro externí prodejce.
První bankou, která dočasně pozastavila stoprocentní hypotéky, byla GE Money Bank. „Tímto opatřením chceme chránit naše klienty před přílišnou úvěrovou angažovaností v době očekávaného zpomalení ekonomiky,“ prohlásila Markéta Dvořáčková, mluvčí GE Money Bank.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.