« Zpět

Raiffeisenbank kupuje portfolio spotřebitelských úvěrů Citibank

| 7. května 2010 - 9:35 | Zprávy | Hypotéky

Raiffeisenbank se s českou pobočkou Citibank dohodla na odkoupení jejího portfolia spotřebitelských úvěrů ve výši téměř tři čtvrtě miliardy korun. Klientům se v Raiffeisenbank nijak nezmění podmínky jejich stávajících úvěrů. Obě strany nebudou zveřejňovat finanční detaily transakce. Citibank a Raiffeisenbank dnes oznámily prodej portfolia spotřebitelských úvěrů Citibank do Raiffeisenbank.


 Celkový objem portfolia dosahuje téměř 750 miliónů korun, klienti Citibank se stali zákazniky Raiffeisenbank 1. května 2010. Klienti již byli o transakci informováni. „Neustále hledáme příležitosti pro další růst. V době postupného oživování ekonomiky navíc chceme znovu nastartovat naše úvěrování. Nákup portfolia spotřebitelských úvěrů do těchto cílů perfektně zapadá,“ komentoval transakci zástupce generálního ředitele Raiffeisenbank Mario Drosc.
Přemýšlíte nad hypotékou? Využijte možnosti si je jednoduše porovnat
„Na základě pravidelného hodnocení naší obchodní strategie, produktové nabídky a zákaznických segmentů jsme se rozhodli prodat vybranou část našeho portfolia spotřebitelských úvěrů Raiffeisenbank,“ uvedl George Denisenko, ředitel divize spotřebitelských úvěrových produktů Citibank v České republice a dodal: „Spotřebitelské úvěry, které prodáváme, jsou částí portfolia nabytého v letech 2006–2008 a představují necelé jedno procento našich celkových aktiv v České republice.“
Převzetím úvěrů se pro klienty nic nemění – zůstane jim zachována výše měsíční splátky, úroková sazba i délka splácení jejich úvěru. Jedinou změnou tak bude pouze nové číslo účtu, na které budou splátky svého úvěru zasílat. „Společně se Citibank jsme již začali o této změně klienty informovat,“ dodal Mario Drosc.
Klienti by si tedy měli co nejdříve upravit svůj trvalý příkaz tak, aby i nadále splácení jejich úvěru probíhalo bez potíží. Žádný další krok z jejich strany není nutný.
Pro nové klienty zároveň Raiffeisenbank připravila speciální nabídku v podobě vedení eKonta po dobu šesti měsíců zdarma, a to i v případě nesplnění standardních věrnostních podmínek. Výhodou eKonta pro dosavadní klienty Citibank bude i to, že v internetovém bankovnictví získají online přístup ke všem informacím o svém úvěru.
Celková aktiva Citibank Europe plc, organizační složka, zahrnující korporátní a retailové bankovnictví, představovala k prosinci 2009 výši 106 miliard Kč. „Jsme pevně rozhodnuti dostát závazku rozvoje našeho podnikaní v oblasti retailového bankovnictví v České republice. Více než 200.000 zákazníkům poskytujeme depozitní služby, řešení v oblasti wealth managementu, produkty kreditních karet a úvěrů napříč různými tržními segmenty. Citibank v oblasti půjček neustále rozvíjí nabídku nových produktů, které lépe odrážejí naši obchodní strategii a splňují požadavky našich zákazníckých segmentů“ komentuje situaci George Denisenko.
Raiffeisenbank se v České republice zaměřuje především na obsluhu soukromých osob s nadprůměrnými příjmy, podnikatelů a velkých firem. V letošním roce se chce ještě více zaměřit na obsluhu tzv. prémiových klientů, které bude obsluhovat pod značkou Raiffeisen Premium Banking. Těmto klientům chce banka nabídnout výhodnější bankovní služby, individuální přístup a důraz na finanční poradenství a kvalitu služeb.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.