« Zpět

Prodej hypoték stoupl u Wüstenrotu o více než 70 %

| 21. října 2008 - 10:40 | Zprávy | Hypotéky

Přes určitou stagnaci českého hypotečního trhu a krizi, která postihla hypoteční trhy v zahraničí, byly pro Wüstenrot hypoteční banku především letní měsíce obchodně velmi úspěšné. K 30. září poskytla hypotéky v objemu o 73 % vyšším než ve srovnatelném období roku 2007.

S ohledem na mírně rostoucí průměrnou výši jednoho hypotečního úvěru činil meziroční přírůstek počtu hypoték o něco méně – 69 %.

Na úvěrových obchodech Wüstenrotu se začíná velmi významně podílet refinancování. Objem hypoték REFIN se ke konci září přiblížil 30 % celkového objemu hypoték určených na financování bydlení.

"Přírůstek obchodů však nelze přičítat jen refinancování. Počet žádostí o hypoteční úvěr na pořízení bydlení došlých v posledních třech měsících se ve srovnání s loňským rokem zvýšil o více než 70 %. Ani vzhledem k 1. pololetí letošního roku neregistrujeme u tohoto účelu nějaký pokles zájmu klientů. Z toho lze oprávněně usuzovat, že lidé v Česku mají i přes velmi negativní zprávy ze zahraničí k bankám důvěru a nemají obavy si na bydlení jako základní životní potřebu půjčit," komentuje současnou situaci za představenstvo Wüstenrot hypoteční banky Ing. Jan Vlček.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.