« Zpět

Nová hypoteční služba

| 25. srpna 2009 - 10:43 | Zprávy | Hypotéky

Český Honza chce pomoci oživit domácí trh půjček na bydlení.  Banky v obavě před ztrátami z prohlubující se finanční a hospodářské krize zvyšují úrokové sazby a zpřísňují podmínky pro udělení hypoték. Potenciální zájemci o stavební úvěry se zase v nejistotě svých budoucích příjmů bojí zadlužovat. 

Český Honza chce pomoci oživit domácí trh půjček na bydlení
Banky v obavě před ztrátami z prohlubující se finanční a hospodářské krize zvyšují úrokové sazby a zpřísňují podmínky pro udělení hypoték.
Potenciální zájemci o stavební úvěry se zase v nejistotě svých budoucích příjmů bojí zadlužovat. Výsledkem je propad hypotečních obchodů, které v červenci poklesly na polovinu objemu ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.
Navíc podmínky jednotlivých finančních ústavů se výrazně liší a zhodnotit jejich reálnou hodnotu je pro nezasvěceného dost složité.
Kromě úrokových sazeb si totiž banky účtují i nejrůznější poplatky za uzavření úvěru, vedení účtu, odhad zastavené nemovitosti a pojištění schopnosti splácet, takže samotná výše úrokových sazeb o celkových nákladech na hypotéku příliš nevypovídá. S nápadem na oživení hypotečního trhu přišel šéf realitního tržiště bezrealitky.cz Jakub Havrlant, který minulý týden zprovoznil na internetu novou finanční službu s názvem, který odkazuje na zdravý selský rozum pohádkového chasníka – www.honzovahypoteka.cz .
Na uvedeném hypotečním tržišti jsou zastoupeny všechny významnější banky, které poskytují hypoteční úvěry a úvěry ze stavebního spoření.
„Zákazník zadává poptávku anonymně a transakci si řídí sám, protože nabídky makléřů si vybere ze svého klientského účtu na serveru, a odpoví jen na ty, které mu vyhovují. Nabídky přijdou do čtyřiadvaceti hodin v jednotných přehledných tabulkách, které umožní srovnání podle vybraného parametru; jejich počet je nastaven na maximálně patnáct. Na každou poptávku reagují „živí“ makléři z různých bank, kteří soutěží o zájem poptávajícího, což vytváří tržní prostředí a tlačí ceny hypoték na minimum. Lze tak snadno, zdarma a nezávazně získat přehled o nabídce hypotečního financování,“ vysvětluje obchodní ředitel serveru Jiří Paták.
Finanční ústavy reprezentuje podle Patákových slov v současnosti 130 hypotečních makléřů a pracovníků bank, do budoucna by jejich počet měl vzrůst až na pět set.
Honzova hypotéka nabízí i refinancování hypotečních úvěrů nebo konsolidaci dluhu.
Služba je pro uživatele bezplatná, společnost generuje zisk od makléřů, kteří obchod uzavřou.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.