« Zpět

Nová dceřiná společnost Komerční banky

| 12. listopadu 2003 - 15:29 | Zprávy | Hypotéky

Franfinance Consumer Credit vstupuje na trh s novou nabídkou splátkového prodeje. Tuto společnost založily Komerční banka a  Franfinance, která je stejně jako KB součást skupiny Société Générale a je třetí největší francouzskou společností v oblasti splátkového prodeje, která není závislá na obchodnících.

  KB drží ve společnosti Franfinance Consumer Credit 51% podíl,  partnerská Franfinance 49%.
?Komerční banka si velmi dobře uvědomuje  rostoucí zájem spotřebitelů o různé formy financování a vytvoření této dceřiné společnosti je logickou odpovědí na poptávku, která na trhu existuje. KB využila možnosti, které jí dává  příslušnost k nadnárodní finanční skupině Société Générale. Zvolila tedy partnerství se sesterskou Franfinance, která patří k nejvýznamnějším francouzským hráčům na trhu splátkového prodeje a  do vzájemného partnerství tak přináší neocenitelné know-how. Skupina Komerční banky tak dále rozšiřuje svou nabídku produktů a služeb a prostřednictvím této nové dceřiné společnosti chce oslovit i ty občany, kteří nejsou klienty Komerční banky.? Uvedl generální ředitel Komerční banky Alexis Juan.
V současné době probíhá proces akvizice obchodníků, kteří  budou možnost nákupu prostřednictvím Franfinance Consumer Credit nabízet. Už dnes mohou zájemci ve vybraných obchodech získat úvěr na zboží od 3.000 do 250.000 korun.  
Žadatel o tento úvěr musí  u obchodníka doložit  výši příjmu. O schválení úvěru může obchodník, požádat telefonem, faxem nebo prostřednictvím internetu. Schvalovací proces je tedy  velmi rychlý, a  pohybuje se  v řádu několika minut.
Franfinance Consumer Credit je sice dceřinou společností Komerční banky, ale nabídka splátkového prodeje je určena všem spotřebitelům a  zákazník nemusí být klientem Komerční banky. Úvěrový účet  klienta bude veden u společnosti Franfinance Consumer credit a jeho vedení není zpoplatněno.
V lednu příštího roku zahájí Franfinance Consumer Credit také nabídku speciálních kreditních karet, které bude možné využít k nákupu zboží ve všech prodejnách vybavených pro elektronickou akceptaci platebních karet  MasterCard Electronic a také ke specifickému čerpání úvěrů v partnerských obchodech.  Výše revolvingového úvěru se bude pohybovat od 5.000 do 75.000 korun.
V souladu se strategií rozvoje svého podnikání  zahájila Franfinance Consumer Credit  akvizici významného poskytovatele služeb splátkového prodeje a leasingu společnosti Essox leasing a.s. Essox leasing nabízí možnost splátkového prodeje v síti čítající  2000 prodejen. Kartu ?Bonus? vydávanou společností Essox leasing  získalo již více než 100.000 zákazníků.  Společnost Franfinance Consumer Credit už požádala antimonopolní úřad o souhlas  s touto akvizicí.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.