« Zpět

Majordomus

| 5. prosince 2003 - 14:47 | Zprávy | Hypotéky

HVB Bank Czech Republic

 
Hypoteční úvěr Majordomus       
 
  

HVB Bank Czech Republik                           
 

Charakteristika produktu:
Hypotečního úvěr je primárně určen pro fyzické osoby tj. občany ČR a osoby mající na území ČR trvalý pobyt. Majordomus ale mohou také využít právnické osoby, včetně společnosti založené pro nákup, výstavbu a následnou správu nemovitosti.
O kvalitách hypotečního úvěru Majordomus svědčí dosavadní zájem klientů. V roce 2003 HVB Bank poskytla hypoteční úvěry o celkovém objemu 2,12 miliardy korun. V porovnání s rokem 2002, kdy byl zaznamenán objem poskytnutých úvěrů 1,01 miliardy korun, jde o 110% nárůst.
Výše hypotečního úvěru Majordomus je závislá pouze na hodnotě zastavených nemovitostí a schopnosti klienta splácet hypoteční úvěr. Celková výše úvěru od Majordoma může překročit limit ve výši 70 % obvyklé ceny. Majordomus poskytne financování až do 85 % tržní ceny stanovené naším odhadcem.
Klient může hypoteční úvěr Majordomus využít například na koupi nemovitosti, výstavbu, dostavbu nebo přístavbu nemovitosti, na rekonstrukci, modernizaci, opravy nemovitosti, na vypořádání spoluvlastnických a dědických nároků k nemovitosti, na koupi spoluvlastnických podílů nemovitosti, splacení dřívějších úvěrů, které byly prokazatelně poskytnuty na investici,do nemovitosti.
Majordomus navíc disponuje řadou dalších kvalit. Klasický hypoteční úvěr totiž nelze použít na financování investic do bytových jednotek, které nejsou samostatně zapsány v katastru nemovitostí, a tudíž nemohou být dle existujících právních norem za nemovitosti pokládány (např. ve vlastnictví obce či družstva). Hypoteční úvěr Majordomus je však k dispozici i pro pořízení družstevního či obecního bytu, ovšem za předpokladu zastavení jiné vhodné nemovitosti.   Podle přání klienta je možné stanovit si splátky buď anuitní (konstantní), nebo jako progresivní (postupně narůstající) či degresivní (postupně klesající).
Výhody:  Výše úrokové sazby je stanovena individuálně na základě klientem vybraných parametrů úvěru, posouzení návratnosti a hodnoty zastavené nemovitosti. Fixaci úrokové sazby, dobu platnosti úrokové sazby si volí klient v rozsahu od 1 do 15 let. Dobu platnosti úrokové sazby lze v průběhu splácení po dohodě s bankou změnit.
V současné době nabízí HVB Bank speciální nabídku Nabídka hypotečního úvěru Majordomus s polovičním poplatkem za zpracování. Nabídka je určena všem žadatelům o hypoteční úvěr, kteří podají žádost o poskytnutí úvěru v období od 23. února do 23. dubna 2004 a úvěrovou smlouvu uzavřou do 14. května 2004. HVB Bank navíc garantuje rozhodnutí o přidělení hypotečního úvěru do 10 pracovních dnů od doručení kompletní dokumentace. Pokud banka tento limit překročí, bude mít žadatel zpracování úvěru zcela zdarma.