« Zpět

Hypotéky zlevňuje i Česká spořitelna

| 4. listopadu 2011 - 11:16 | Zprávy | Hypotéky

Česká spořitelna snížila úročení hypoték až o 0,5 procenta. Minimální úroková sazba tak ve spořitelně začíná na 3,09 procenta. Řada tuzemských bank snížila úročení hypotečních úvěrů o 0,1 až 0,7 procentního bodu již v říjnu. „Hypoteční trh opět výrazně ožil. 

Česká spořitelna snížila úročení hypoték až o 0,5 procenta. Minimální úroková sazba tak ve spořitelně začíná na 3,09 procenta. Řada tuzemských bank snížila úročení hypotečních úvěrů o 0,1 až 0,7 procentního bodu již v říjnu.
„Hypoteční trh opět výrazně ožil. Mírně klesající ceny nemovitostí, výhodné podmínky hypoték, nízké úrokové sazby a zvýšená sazba DPH od příštího roku, to jsou faktory, které mají zásadní vliv na současný velký zájem o hypoteční úvěry,“ uvedla ředitelka odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny Veronika Jančová.
Minimální úroková sazba je ovšem v případě České spořitelny (na snímku její šéf Pavel Kysilka) podmíněna například splácením z Osobního účtu ČS nebo sjednáním pojištění schopnosti splácet od Pojišťovny ČS. Ke snížení úrokových sazeb rovněž v říjnu přistoupila Volksbank.
V listopadu pak banka zahájila akční nabídku hypoték do 90 procent hodnoty nemovitosti. U fixací na tři nebo pět let a splatností nad deset let tak nabízí úrokovou sazbu 3,79 procenta. Od listopadu snížila úročení hypoték i Hypoteční banka.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.