« Zpět

Hypotéky z pohledu Zlaté koruny 2009

| 8. dubna 2010 - 15:27 | Zprávy | Hypotéky

O tom, že není hypotéka jako hypotéka, se přesvědčili všichni, kteří kdy hypotéku potřebovali a obcházeli jednu banku po druhé. Rozdíly v nabídce jednotlivých finančních ústavů bývají dost značné. A tak i vybrat skutečně nejlepší produkty je dost obtížné. Výsledkem kritického rozboru odborníků je pořadí tří nejlepších hypoték v posledním ročníku soutěže Zlatá koruna. Co na těchto hypotékách odborníky nejvíce zaujalo?


1. Účelová variabilní hypotéka Raiffeisenbank
Jde o ojedinělý produkt na trhu. Po splnění účelu, kterým je financování nemovitosti, funguje na principu kontokorentního rámce, kdy si klient výši čerpání určuje sám podle své potřeby a možností. Lze tedy využít nahodilých jednorázových příjmů, které snižují úrokové zatížení. Tento specifický typ hypotečního úvěru je vhodný pro klienty, kteří mají časté jednorázové příjmy či mají vyšší finanční rezervu a nechtějí být vázáni pravidelnou měsíční splátkou. Příznivá úroková sazba ve spojení s vysokým procentuálním poměrem zástavní hodnoty řadí tento produkt mezi špičku na trhu.
Jana Vojáčková, finanční poradkyně, AFIZ
2. Hypotéka po webu Hypoteční banka
Čas jsou peníze, o to více v čase, kdy je každá koruna dobrá. Tato hypotéka již loni vlastně tak trochu předběhla dobu. V komunikaci produktu zdůrazňovaná jediná návštěva banky (při podpisu smlouvy o hypotečním úvěru) doplněná o ušetření 100% ceny na poplatcích za zpracování    vzbudila oprávněný zájem nejen odborníků, ale i široké veřejnosti. Hypotéka po webu získala loni hned dvě ocenění ve Zlaté koruně. Tím druhým bylo 3.místo v kategorii Novinka roku.
Tomáš Macků, Ipsos Tambor
3. Flexibilní hypotéka Komerční banka
V dnešní době, kdy si lidé nejsou jisti stoprocentně svým zaměstnáním, se jedná o zajímavou alternativu hypotečního úvěru. Klient má možnost si v průběhu splácení hypotečního úvěru snížit případně navýšit původní splátku úvěru, a to bez sankcí za dřívější splacení. Další výhodou je možnost přerušení splácení anuity /tedy úroku i jistiny/ až na dvanáct měsíců. Pro klienta jde o zajímavou možnost, protože obojí zvýhodnění nenabízejí všechny banky.
Mojmír Urbánek, Stone & Belter

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.