« Zpět

Hypotéky výhodnější, klient pánem

| 8. února 2010 - 11:34 | Zprávy | Hypotéky

Lidé, kterým končí fixace hypotéky a uvažují o tom, že ji předčasně splatí prostřednictvím nové hypotéky u jiné banky, nebo ti, kteří hledají nové bydlení, mají šanci dostat lepší podmínky než dříve. Banky se snaží vyrovnat loňský propad v nově poskytnutých úvěrech na bydlení a tak se předhánějí ve snaze přilákat nové klienty. Právo zjišťovalo, čím teď chtějí významné hypoteční banky lidi získat.

Nově lze za ně při standardních podmínkách pořídit vybavení bytu i auto
Lidé, kterým končí fixace hypotéky a uvažují o tom, že ji předčasně splatí prostřednictvím nové hypotéky u jiné banky, nebo ti, kteří hledají nové bydlení, mají šanci dostat lepší podmínky než dříve. Banky se snaží vyrovnat loňský propad v nově poskytnutých úvěrech na bydlení a tak se předhánějí ve snaze přilákat nové klienty. Právo zjišťovalo, čím teď chtějí významné hypoteční banky lidi získat.
Česká spořitelna umožní klientům získat o jedno procento nižší sazbu na polovinu úvěru u hypoték až do tří miliónů korun.
Úrokové zvýhodnění je platné po celou dobu splatnosti bez ohledu na účel hypotéky a platí pro hypotéky se splatností minimálně 20 let splácené po celou dobu splatnosti, s pětiletou fixací úrokové sazby.
Vybírejte a porovnávejte z nabídky hypoték zde
Předčasné splátky už bez sankcí
Podmínkou je sjednané pojištění schopnosti splácet. Klient automaticky získá možnost snížení zůstatku až o 20 procent každých pět let a garanci zvýhodnění při změně úrokové sazby.
Raiffeisenbank nově nabízí financování až do 90 % zástavní hodnoty nemovitosti, dále jsou její hypotéky bez poplatku za poskytnutí úvěru vyjma těch hypoték, u nichž se nedokládá příjem (jsou však citelně dražší). U hypotéky bez poplatku lze tak ušetřit až 30 tisíc. Kromě toho po 12 měsících RB nově umožňuje předčasné splátky bez sankcí.
U RB jsou rovněž zajímavé hypotéky zaměřené na nákup nemovitosti v dražbě nebo pro konsolidaci většího počtu úvěrů.
Až 25 tisíc mohou ušetřit ti, kteří si požádají o hypotéku během února u Hypoteční banky. Ta si neúčtuje poplatek za zpracování. Nabídka se vztahuje na úvěry do 85 procent hodnoty nemovitosti s délkou fixace úrokové sazby 5 a 10 let, ne však na americkou hypotéku, předhypoteční úvěr a na hypotéku bez doložení příjmů.
Navíc banka zprostředkovává až 42 procent slevu na nákup oken a dveří u jí vybrané značky. U výstavby rodinného domu tak lze ušetřit zhruba 85 tisíc korun.
KB dovoluje schválit úvěr dříve, než má klient vybranou konkrétní nemovitost, a sjednané podmínky včetně úrokové sazby garantuje. Pro nejoblíbenější fixace na 3 až 5 let, do 85 % hodnoty nemovitosti, platí nyní u Komerční banky nová úroková sazba od 4,89 %, ale jen při uzavření smlouvy do konce března.
Jiný typ hypotéky od KB zase umožní refundaci již vynaložených nákladů na bydlení (maximálně 12 měsíců zpět). Možné je i část z hypotečního úvěru použít na nákup vybavení bytu. Flexibilní hypotéka umožňuje v průběhu splácení snížit výši splátky až o 50 % nebo ji zvýšit až o 100 %. V jejím rámci lze odložit i počátek splácení až o 12 měsíců nebo přerušit splátky až na dobu tří měsíců. Při odkladu splátek se neplatí jistina ani úroky.
U ČSOB můžete až 20 % z výše celé hypotéky využít na cokoli za stejnou úrokovou sazbu. Tedy kromě vybavení domácnosti i na nákup auta. Tuto neúčelovou část úvěru můžete přitom splatit kdykoliv bez sankce.
Poštovní spořitelna, spadající pod ČSOB, snížila úrokové sazby u vybraných hypoték. Konkrétně zvýhodnila hypotéky do 85 % zástavní hodnoty nemovitosti s dobou fixace sazby na 3, 5 a 10 let. Nejedná se o časově omezenou akci.
ČSOB naposledy sazby u hypoték nepatrně upravovala koncem prosince. Zvýhodnila především delší fixace, kde u 70% hypotéky s pětiletou a desetiletou fixací nabízí úrokovou sazbu 5,19 %.
Pro bonitní levněji
Mimořádné splátky bez poplatku začala nabízet také Wüstenrot. U hypoték do 70 % zástavní hodnoty nabízí bonitním klientům, sníženou úrokovou sazbu s tříletou (4,99 %) nebo s pětiletou (4,95 %) fixací.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.