« Zpět

FINEP bude 3 roky platit svým klientům pojištění pro případ neschopnosti splácet hypoteční úvěr

| 21. dubna 2010 - 10:00 | Zprávy | Hypotéky

Společnost FINEP přišla s novou službou nazvanou Záruka jistoty. Každému, kdo si od FINEPu koupí byt či dům a zajistí hypoteční úvěr, bude FINEP po dobu 3 let platit pojištění pro případ neschopnosti splácet své finanční závazky, připravené ve spolupráci s UNIQA pojišťovnou. FINEP si od tohoto kroku slibuje další podporu prodeje.


„Víme, že existují klienti, kteří by si rádi pořídili nové bydlení, ale mají obavy z dlouhodobých finančních závazků. Záruka jistoty by měla pomoci tuto bariéru odstranit,“ sdělila Petra Kopecká, tisková mluvčí FINEPu.
Pojištění vyvinuté ve spolupráci s UNIQA pojišťovnou se vztahuje na případy, kdy je klientovi přiznán invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně, v případě pracovní neschopnosti či nedobrovolné ztráty zaměstnání.
Klienti, kteří využijí tuto nabídku, ušetří nemalé finanční částky.
„Pokud uvedeme příklad hypotetického klienta ve věku 38 let, který bude čerpat hypoteční úvěr ve výši 2 milionů korun, pak by tento klient zaplatil na pojištění za dané 3 roky v průměru 30 tisíc korun,“ uvádí Kopecká. V případě hypotéky ve výši 3 milionů to je v průměru již kolem 44 tisíc korun.
„Klient bude pojištěn a přitom ušetří desetitisíce korun, které může investovat například do vybavení bytu či domu,“ dodává Kopecká. Je však nutné zdůraznit, že podmínky jsou ryze individuální a záleží na mnoha faktorech, jako je například věk a zdravotní stav klienta či výše a délka úvěru.
FINEP myslel i na klienty, kteří nehradí koupi nemovitosti prostřednictvím hypotečního úvěru, ale z vlastních zdrojů. Těm FINEP dává do výbavy nového bytu či domu moderní technickou pomůcku iRobota.
*Detailní pojistné podmínky a doplňkové pojistné podmínky jsou k dispozici na vyžádání u hypotečních specialistů FINEPu nebo na www.finepfs.cz.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.