« Zpět

Daně vám nejvíc sníží úroky z hypoték

| 12. března 2009 - 13:10 | Zprávy | Hypotéky

Daňové odpočty a slevy na dani jsou dvě základní položky, díky kterým zaplatí podnikatelé i zaměstnanci nižší daň z příjmů. Stát jejich prostřednictvím podporuje vlastní bydlení, spoření na stáří, charitu i rodiny a invalidy. Patnáctý paragraf zákona o daních z příjmů je nadepsán „nezdanitelná část základu daně“.

Daňové odpočty a slevy na dani jsou dvě základní položky, díky kterým zaplatí podnikatelé i zaměstnanci nižší daň z příjmů. Stát jejich prostřednictvím podporuje vlastní bydlení, spoření na stáří, charitu i rodiny a invalidy.
Patnáctý paragraf zákona o daních z příjmů je nadepsán „nezdanitelná část základu daně“. Jedná se o různé formy darů, úroky z úvěrů na bydlení, pojistné zaplacené na penzijní připojištění a životní pojištění, příspěvky odborům a nově i úhrady za vzdělávací zkoušky. Zásadní jsou ale informace o tom, jaké podmínky musíte v jednotlivých případech splňovat a kterými doklady uplatňovaný odpočet na finančním úřadě doložíte. Podíváme se na jednotlivé položky postupně.
1. Úroky z úvěru na bydlení
Začít odpočtem úroků z půjček na bydlení se nabízí už proto, že lze díky němu snížit daňový základ až o 300 tisíc korun ročně.
O tomto odpočtu lze uvažovat, máte-li hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření, ať již řádný či překlenovací. Musí se jednat o půjčku poskytnutou fyzické osobě. Podmínka účasti na úvěrové smlouvě je tedy prvním bodem. Tím dalším je účel, na který byly peníze od banky či spořitelny použity. Financovat můžete koupi či stavbu nového bytu, domu, i koupi pozemku, pokud na něm začněte do čtyř let stavět. Možnost odpočtu platí i pro vypořádání manželů nebo spoludědiců v souvislosti s bydlením nebo úhrada za převod členských práv a povinností družstva nebo podílu na obchodní společnosti.
To ovšem stále nestačí. Dvě zásadní podmínky jsou vlastnictví a trvalé bydlení. To znamená, že musíte dané bydlení podle výpisu z katastru nemovitostí vlastnit a zároveň ho musíte užívat k trvalému bydlení. Chcete-li odečítat, nemůžete si na hypotéku pořídit nemovitost, kterou pak budete komerčně pronajímat. Zákon umožňuje, aby daný byt nebo dům užívali k bydlení i přímí příbuzní, tedy manželé, potomci, rodiče, prarodiče. V praxi to často znamená, že rodiče mohou na úvěr financovat byt dětem, který vlastní, ale neobývají. Trvalé bydlení se nejjednodušeji splní přihlášením k trvalému pobytu. Pokud ale z nějakého důvodu v dané nemovitosti trvalé bydliště nemáte, dokládáte na finanční úřad čestné prohlášení, že zde opravdu trvale bydlíte. Kdyby došlo na prověřování, dívá se úřad například na faktury za vodu a elektřinu.
Ačkoli se jedná o zdánlivě jasné podmínky, najde se hodně případů „na hraně.“ Například rodina, která dům postavený na hypotéku v průběhu roku prodá. Odečítat nemohou, protože podmínka vlastnictví musí platit celý kalendářní rok. Naopak pokud nemovitost v průběhu roku teprve koupíte či zkolaudujete, odpočet uplatnit můžete. Podmínku vlastnictví totiž stačí v prvním roce splňovat poslední kalendářní den.
Jiný případ je zase ten, kdy si rodiče vzali hypotéku na byt pro své děti a ten na ně poté převedli. Odpočet nadále uplatňovat nemohou, protože již nejsou vlastníky. Kdyby ale děti přistoupily k úvěrové smlouvě, mohly by odpočet uplatňovat pro změnu ony.
Tři sta tisíc korun lze odečíst maximálně za celý rok. Pokud jste bydlení pořídili v průběhu roku, můžete odečíst maximálně poměrnou částku, 25 tisíc korun za měsíc.
Jsou-li dlužníky oba manželé, kteří v bytě či domě bydlí a spolu ho vlastní, může odpočet uplatňovat jeden z nich nebo oba rovným dílem.
V prvním roce, kdy odpočet úroků z úvěru na bydlení uplatňujete, musíte finančnímu úřadu doložit kopii úvěrové smlouvy, potvrzení vlastnictví (výpis z katastru nemovitostí) a vyúčtování od banky či spořitelny, ve kterém vyčísluje úroky za daný rok. Pokud nemáte na onom místě trvalé bydliště, dokládáte i čestné prohlášení, že zde opravdu trvale bydlíte. V následujících letech uplatňování odpočtu již přikládáte jen vyúčtování od banky či spořitelny. Finanční úřad vyžaduje originál tohoto potvrzení.
2. Penzijní připojištění
Stát ho podporuje měsíčním příspěvkem dosahujícím až 150 Kč a také daňovým zvýhodněním. O částku vkladu převyšující 500 Kč měsíčně lze daňový základ snížit, nejvíce však o 12 000 Kč každý rok. Chcete-li proto daňovou úsporu maximalizovat, musíte na svůj účet v penzijním fondu pravidelně ukládat 1500 Kč za měsíc. Stejně jako u všech odpočtů ze základu daně reálná úspora není oněch 12 tisíc korun, ale pouze 15 % z 12 tisíc korun, tedy 1800 Kč.
I na tento daňový odpočet se vážou zákonné podmínky. Můžete ho uplatňovat pouze na smlouvu o penzijním připojištění uzavřenou na vaše jméno. Smlouva navíc musí být uzavřena alespoň na pět let a trvat až do chvíle, kdy vám bude šedesát let. Příspěvky zaměstnavatele na penzijní připojištění daňově odečitatelné nejsou.
Snížení daní díky daňovým odpočtům z titulu penzijního připojištění ale nemusí být definitivní. Pokud byste před dosažením šedesátých narozenin smlouvu definitivně zrušili a bylo vám vyplaceno odbytné, budete následně muset všechny odpočty dodanit. To znamená, že vše, co jste si v uplynulých letech od základu díky penzijnímu připojištění odečetli, musíte k základu zase jednorázově přičíst jako klasický příjem v období. Podobný princip platí i u dalšího daňově zvýhodněného finančního produktu – životního pojištění.
Nutnosti dodanění lze zabránit tak, že namísto rušení smlouvy měsíční úložku u penzijního fondu snížíte na pro vás přijatelnou částku, třeba až na minimum, tj. 100 Kč měsíčně. Pokud budete pouze přecházet od jednoho penzijního fondu k druhému, o příspěvky státu ani daňové výhody z minulosti nepřijdete.
Finančnímu úřadu předkládáte v tomto případě v prvním roce smlouvu o penzijním připojištění a v každém roce zaslané vyúčtování z penzijního fondu.
3. Životní pojištění
Na obdobném principu jako v případě penzijního připojištění fungují i odpočty od základu daně u smluv o životním pojištění. Maximální roční odpočet je opět 12 tisíc korun. Zákon stanoví, že musí jít o kapitálové životní pojištění se spořící složkou splatnou ve formě důchodu nebo jednorázového plnění. Možnost odpočtu tedy neplatí například pro rizikové životní pojištění, které často vyžadují banky po věřitelích při sjednání hypotéky.
Uzavřená smlouva musí trvat alespoň pět let a v momentě jejího skončení vám musí být alespoň 60 let. V případě pojistné doby do 15 let musí být sjednané jednorázové plnění pro případ dožití alespoň 40 000 Kč a v případě delších smluv pak alespoň 70 000 Kč.
4. Dary a odbory
Nejčastěji se jedná o nějaký finanční příspěvek na vědu a vzdělání školám, na podporu kultury, školství, na policii, ochranu zvířat nebo na aktivity ekologické, humanitární, charitativní či náboženské společnosti. Odečíst lze i dary politickým stranám nebo útulkům pro zvířata. Do této kategorie patří i pomoc obětem živelných katastrof apod. Zásadní podmínkou je, že tento dar musíte doložit potvrzením dárce, které bude identifikovat příjemce a obsahovat informace o účelu, částce a datu.
Uhrnná hodnota darů ve zdaňovacím období musí přesáhnout 2 % ze základu daně anebo činit alespoň 1000 Kč. Celkem lze od základu odečíst nejvýše 10 %. Jako dar na zdravotnické účely se hodnota jednoho odběru krve bezpříspěvkového dárce oceňuje částkou dva tisíce korun. I o odběru budete potřebovat potvrzení.
Odečíst lze i zaplacené členské příspěvky odborové organizaci, a to částku do výše 1,5 % zdanitelných příjmů, maximálně tři tisícovky za rok.
5. Vzdělávání a kurzy
Maximálně lze odečíst 10 tisíc Kč, osoby se zdravotním postižením mají hranici nastavenou výše.
Slevy na dani
Vedle odpočtů od základu daně snižují finální daň z příjmů i takzvané slevy na dani. Ty se odečítají až z vypočtené 15% daně. Úplně všichni uplatňují základní slevu na poplatníka, která činí 24 840 Kč za rok. Ve stejné výši je však možné dále odečíst i slevu na druhého manžela bez příjmů nebo slevu na dítě. U vysokoškoláků dokládáte finančnímu úřadu potvrzení o studiu. Slevu na dítě může uplatnit vždy pouze jeden z rodičů a ten dokládá i čestné prohlášení druhého z manželů, že on slevu na to samé dítě neuplatnil. Obdobně stanoví zákon slevy pro lidi s postižením nebo studenty.
Čestné prohlášení
U odpočtů od základu daně i slev na dani budete často potřebovat čestné prohlášení. Jedná se o listinu s poměrně volnou podobou, která nicméně musí obsahovat nějaké základní údaje. Nadepíšete ji jako „čestné prohlášení“ a uvedete své jméno, rodné číslo a bydliště. Poté následuje sdělení začínající „Prohlašuji, že…“ Na konci připojíte datum a svůj vlastnoruční podpis.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.