« Zpět

Česká pojišťovna zajistí Váš nový domov

| 24. listopadu 2008 - 12:14 | Zprávy | Hypotéky

Uvažujete o novém bydlení, chcete koupit nebo rekonstruovat byt či domek a potřebujete hypotéku? Pak se můžete obrátit s tímto požadavkem i na Českou pojišťovnu. Ve spolupráci s odborníky ze dvou nejprogresivnějších hypotečních bank na trhu, Hypoteční banky a Raiffeisenbank, pro klienty připravila komplexní nabídku financování bydlení.

Chráníme vaše sny, i ty o bydlení

„V současné době nabízí tyto hypotéky přibližně dvě stě zaměstnanců ve sto pobočkách České pojišťovny po celé České republice, a díky probíhajícím školením se tento počet neustále zvyšuje,“ komentuje spolupráci ředitel úseku řízení Hypoték České pojišťovny Jiří Doubravský. „Od dubna jsme již poskytli hypoteční úvěr několika stovkám zájemců a celkový objem přesáhl tři čtvrtě miliardy korun.“ Původně hypotéky prodávali pouze externí spolupracovníci České pojišťovny, postupně je však i díky zvýšenému zájmu klientů začali nabízet také zaměstnanci na pobočkách. „Pro klienty je naše nabídka zajímavá jednoduchostí, výhodností nejen samotné hypotéky, ale celkového řešení v návaznosti na pojistné produkty, a v neposlední řadě možností řešit vše v jednom místě s kvalitně připraveným obchodníkem,“ doplňuje J. Doubravský.
Klient sám si může v jednoduchém kalkulátoru, který je umístěn na internetových stránkách www.ceskapojistovna.cz, zjistit výši úrokové sazby a na stejném místě se přesvědčit i o produktové nabídce nemovitostních a životních pojištění, která může atraktivní cenou výrazně snížit klientovo celkové finanční zatížení spojené s bydlením.

Pojistka nejen pro čtyři stěny

Kupujete si byt, který zatím existuje pouze v plánech nebo se na budoucí obývák chodíte dívat na staveniště? I takové budoucí domovy potřebují, zvlášť když jsou kupovány na hypotéku, své pojištění, přestože v nich zatím není téměř co pojistit. Česká pojišťovna přichází s pojištěním bytů a souvisejících prostor, které umí řečeno s nadsázkou pojistit i čtyři holé stěny.
Pojištění si může sjednat každý, ať už byt vlastní přímo, je členem družstva anebo pouhým nájemníkem. Na co se pojištění bytů, tedy stavebních součástí, které tvoří jeho vnitřní prostor, vztahuje?
Jde o vnitřní příčky, schodiště, dveře, okna, malby, tapety, obklady, dlažby, lepené podlahové krytiny včetně plovoucích podlah, sanitární zařízení koupelen a WC, odsavače par, rozvody vody, tepla, kanalizace, plynu, elektřiny v takovém rozsahu, který slouží výlučně pro pojištěný byt a s ním související prostory – komory, sklepy, garáže…

Pojistit lze i společné prostory

S pojištěním bytu si pak jeho majitel může pojistit i společné části domu, v němž se pojištěný byt nachází, jichž je také spoluvlastníkem a které jsou určeny ke společnému užívání, jako balkony, terasy, prádelny, kočárkárny, společné garáže, kotelny, komíny, společné antény…

Ochrana před širokou škálou rizik

Rozsah pojištění je standardní jako u pojištění domácnosti nebo staveb a kryje škody způsobné živelními nebezpečími, jako jsou požár, výbuch, přímý úder blesku, povodeň, záplava, vichřice, krupobití, sesuv půdy, pád stromů, zemětřesení… Dále tímto pojištěním bude byt ochráněn před škodami vodovodními, krádežemi vloupáním, loupežemi a vandalismem.
S pojištěním bytu by po nastěhování mělo jít ruku v ruce také pojištění domácnosti, které je ochranou pro jeho vnitřní vybavení.

KOSTKA dokáže ušetřit čas i peníze

Oblíbeným produktem České pojišťovny, který u zákazníků „boduje“ již dva roky, je Pojištění v KOSTCE. Je to hlavně proto, že správa KOSTKY – balíčku pojištění, do něhož mohou klienti postupně vkládat nejrůznější majetková a odpovědnostní pojištění celé rodiny, je velmi jednoduchá. Všechna pojištění v KOSTCE totiž mají jedno totožné číslo, což umožní snadnější správu všech pojištění, hlídání termínů splatností a v neposlední řadě i provádění případných změn. Kromě toho může pojištěný ještě získat slevu až 47 %.
Do Pojištění v KOSTCE je možné zařadit pojištění staveb, domácnosti, pojištění bytů, zařízení rekreačního objektu, odpovědnosti z běžného občanského života i z vlastnictví nemovitosti, odpovědnosti z výkonu povolání. Pokud nevyhovuje žádný ze standardně nabízených produktů, lze sjednat zcela individuální pojištění, například – věcí zvláštní hodnoty, hudebních nástrojů, sportovních potřeb, zdravotnických pomůcek…

Platby bez peněženky

Poslední rada na závěr. Platíte své pojištění stavby, domácnosti, odpovědnosti či jiné složenkou? Neplaťte k pojistnému zbytečně peníze navíc a vyberte si některou z bezhotovostních plateb – příkaz k inkasu z bankovního účtu, trvalý příkaz nebo nejlépe sdružené inkaso plateb obyvatelstva známé pod pojmem SIPO. Bez hotovosti se můžete vydat i na přepážku České pojišťovny, kde jsou instalovány mobilní platební terminály, takže své pojištění můžete uhradit i platební kartou. Podrobnější informace o možných formách placení získáte na lince Klientského servisu 841 114 114.

Stavíte bez pojištění? Zbytečně hazardujete…

Česká pojišťovna má ve své nabídce pojištění obytných budov a souvisejících staveb, kterým lze pojistit kromě hotové stavby i rozestavěný objekt.
Pojištění na rozestavěný dům se sjednává na všechna živelná nebezpečí, vodovodní škody, odcizení nebo úmyslné poškození nebo zničení vandalem. Tímto pojištěním lze kromě rozestavěného rodinného domu pojistit také drobné stavby, které neslouží k bydlení a jejich zastavěná plocha je do 16 metrů čtverečních. Může to být například stavební buňka či jiný dočasný objekt zařízení staveniště, který je potřebný k nově zahajované stavbě a umístěný na stejném pozemku jako rozestavěný objekt. Samozřejmostí je pojištění uloženého stavebního materiálu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.