« Zpět

Bydlení už financujeme zcela kompletně

| 12. prosince 2011 - 11:59 | Zprávy | Hypotéky

ŘEDITEL MARKETINGU MODRÉ PYRAMIDY ZDENĚK DOBOŠ: * Když dnes klient zavítá do poradenského centra Modré pyramidy, už to není jen pouhé stavební spoření, které může získat. Nabízíte i další produkty. Jak na rozšířenou škálu produktů a služeb klienti slyší? 

ŘEDITEL MARKETINGU MODRÉ PYRAMIDY ZDENĚK DOBOŠ: * Když dnes klient zavítá do poradenského centra Modré pyramidy, už to není jen pouhé stavební spoření, které může získat. Nabízíte i další produkty. Jak na rozšířenou škálu produktů a služeb klienti slyší?
Odezva je pozitivní. Modrá pyramida je dnes klientům schopna nabídnout celou řadu rozličných produktů a služeb – zjednodušeně řečeno od stavebního spoření až po investiční životní pojištění. Především v oblasti financování bydlení jsme nyní schopni reagovat na všechny potřeby klientů. Klienti u nás přitom naleznou vše takříkajíc pod jednou střechou. To velmi oceňují.

* Velké úvěrů na bydlení nabízíte také například možnost získání kreditní karty, penzijního připojištění a dalších produktů. Je to možné chápat jako odklon od stavebního spoření?

Rozhodně nikoli. Usilujeme jen o rozšíření produktů a služeb tak, abychom našim klientům v jejich požadavcích plně vyhověli a mohli současně poskytovat komplexní finanční poradenství. Díky tomu jsme schopni každému klientovi sestavit optimální nabídku vhodnou právě pro jeho finanční i životní situaci.

* Když se řekne financování bydlení, většinu lidí na prvním místě napadne hypotéka. Co nabídnete klientovi, který má zájem o klasický hypoteční úvěr?

Ten mu také nabídneme, a to ve spolupráci s naší mateřskou společností – Komerční bankou. Vedle toho máme stále alternativu z naší vlastní produktové základny – Hypoúvěry. To jsou úvěry ze stavebního spoření hypotečního typu, které jsou také zajištěné zástavním právem k nemovitosti. Poskytují se v objemu od 200 tisíc korun výše. Jsou proto ideálním řešením při větší rekonstrukci bydlení, koupi nebo při stavbě nemovitosti. Splátky si klienti mohou rozložit až na dobu 28 let a proti klasické hypotéce mohou čerpat k Hypoúvěru státní podporu ze stavebního spoření.

* Čemu dávají lidé přednost?

Každý klient je jedinečný, protože řeší při financování bydlení trochu jinou situaci. Klient proto nejdříve sdělí našemu poradci své představy o pořízení nebo vylepšení bydlení. Na základě toho pak poradce nabídne optimální způsob financování plus další možné varianty.

* Lidé ale nepotřebují jen velké úvěry na koupi bytu nebo výstavbu domu zajištěné nemovitostí. Jak se vám daří v poskytování menších a středních půjček například na rekonstrukci bydlení?

Jsou to právě menší a střední půjčky v řádu desítek až stovek tisíc korun, ve kterých nemají stavební spořitelny na trhu konkurenci. Tyto půjčky jsou ideálním řešením pro nejrůznější úpravy v bytě, renovace koupelen, stavební úpravy či modernizace. Je totiž velký rozdíl, jestli si klient vezme spotřebitelský úvěr za nějakých deset a více procent, nebo využije naší nabídky úvěrů. Úrokové sazby našich úvěrů nejsou proti spotřebitelským půjčkám ani poloviční. Naší nejvyužívanější menší půjčkou na bydlení je Rychloúvěr, který nyní poskytujeme až do výše 300 tisíc korun bez zajištění. Jeho největší výhodou je, že nepožadujeme ani zástavu nemovitosti, ani ručitele. Klienti, kteří u nás již nějakou dobu pravidelně spoří, dokonce nemusí ani dokládat své příjmy. Splátky si lidé mohou rozložit až na 15 let. V blízké budoucnosti chceme zvýšit limit půjčky až na 500 tisíc korun a vyjít vstříc potřebám klientů.

* Pro velkou část lidí je obtížné se zorientovat nejen v možnostech financování bydlení, ale také v samotné nabídce bytových projektů. Co byste poradil těmto klientům?

Všem bych doporučil jediné – navštívit některé z našich hypocenter. Zde jim zkušení odborníci poradí nejen s financováním bydlení, ale rovnou jim podle jejich požadavků najdou i vhodný dům nebo byt. Naše hypocentra totiž spolupracují s těmi největšími developery a realitními kancelářemi. V současné době má Modrá pyramida již šest těchto hypocenter. Vedle Prahy je hypocentrum také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Pardubicích a nově i v Plzni.

* Prosinec je již tradičně hlavním měsícem, kdy si lidé uzavírají nejvíce nových smluv. Co jste pro zájemce připravili letos?

Pro velký zájem z loňského roku nabízíme unikátní Moudré spoření 2+2 a navíc s prémií až 2000 korun. Lidé vedle standardního dvouprocentního výnosu tak mohou získat další 2 % zhodnocení navíc po dobu prvního roku spoření. Stačí založit smlouvu o stavebním spoření a během prvních čtyř měsíců od uzavření spoření na účet vložit alespoň deset tisíc korun. V takovém případě tedy bude vklad v prvním roce úročen 4 procenty. Jestliže klient během oněch čtyř měsíců na účet vloží částku 20 tisíc korun, získá navíc prémii ve výši poplatku za uzavření smlouvy. Může tak získat až dva tisíce korun. Nabídky mohou využít i právnické subjekty. Například bytová družstva či společenství vlastníků bytových jednotek. Pokud uvažují o čerpání úvěru na revitalizaci bytového domu, mohou nabídku Moudrého spoření ideálně kombinovat s účelovým Renoúvěrem Multi.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.