« Zpět

Hlasování o nejoblíbenější finanční produkt

| 22. února 2013 - 17:00 | Zprávy

Po předchozím testovacím provozu se veřejnosti oficiálně představují nové stránky Zlaté koruny www.zlatakoruna.info. A hned od počátku je čeká zatěžkávací zkouška v podobě hlasování veřejnosti, kterého se v minulém roce zúčastnilo bezmála 152 000 lidí.

 

Hlasování veřejnosti je rozděleno na Cenu veřejnosti a Cenu podnikatelů. Cena veřejnosti je dvoukolová a lidé mohou nominovat nejoblíbenější produkty až do 7. dubna 2013. Dvacítka nejúspěšnějších produktů potom postoupí do finále, ve kterém se bude hlasovat do poloviny května. Cena podnikatelů probíhá jako jednokolová a končí společně s finálovým kolem Ceny veřejnosti. Kromě internetu bude ve finále možné hlasovat prostřednictvím SMS zpráv.

V minulém, jubilejním 10. ročníku soutěže hlasovalo v Ceně veřejnosti a Ceně podnikatelů dohromady 151 992 lidí, což byl doposud rekordní počet.

Toto číslo je důležité i pro letošní hlasující. V průběhu hlasování totiž mohou zadat svůj odhad, kolik lidí podpoří svůj nejoblíbenější produkt v aktuálním ročníku. Hlasující s nejpřesnějším odhadem potom získá zájezd od CK Fischer, partnera soutěže, v hodnotě 20 000 Kč. Soutěže o další ceny budou vyhlašovány v průběhu hlasování.

„Rekordní počet hlasujících nás v loňském roce samozřejmě potěšil. Rád bych všem účastníkům znovu poděkoval a pozval je na nový web. Jejich hlasů si vážíme hlavně proto, že dokazují, že finanční služby si nezaslouží jenom kritiku. Na trhu je mnoho dobrých produktů, některé jsou dokonce výborné. A právě ty chceme vyzdvihnout. Když přijdeme do banky, není nám přece moc platné, pokud víme jenom to, co je špatně. Když si chceme něco koupit, hledáme to nejlepší,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.

Návštěvníci webu mohou vybírat ze 700 produktů, které web v současnosti obsahuje. Pokud by své oblíbené finanční služby nenašli v nabídce, mohou je samozřejmě dopsat do příslušného pole a dát jim hlas tímto způsobem.

„Hlasování o nejoblíbenější finanční produkt není jen důležitou zpětnou vazbou pro společnosti, které se tak dozví, jakých produktů si spotřebitelé váží, ale je také důležitým motivátorem pro samotné spotřebitele, dozvědět se něco více o finančních produktech, které jsou v současné době na trhu. Hlasování se tak může výrazně projevit na znalosti finančních produktů u široké veřejnosti,“ říká Roman Daneš, člen představenstva společnosti OVB Allfinanz, a.s., generálního partnera soutěže. „Podpora tohoto ocenění plně zapadá do širokého portfolia finančně vzdělávacích aktivit, kterým se naše společnost věnuje,“ doplňuje Daneš.

K prohlubování finančních znalostí a zpřehlednění nabídky finančních institucí mají přispět i nové stránky www.zlatakoruna.info. Ty kromě základních informací o produktech zahrnují i rozsáhlý diskusní prostor. A v něm se setkávají laici i profesionálové, kteří nezřídka nechávají nahlédnout „pod pokličku“ bank a pojišťoven. Právě tuto výměnu názorů Zlatá koruna vítá a bude ji nadále posilovat.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.