« Zpět

Fio banka se stala GEEN Nejvstřícnější bankou za první čtvrtletí roku 2015

| 20. července 2015 - 9:58 | Zprávy

GEEN Nejvstřícnější bankou za první čtvrtletí roku 2015 se stala opět Fio banka. Banka tak navazuje na své úspěchy z předchozích ročníků hodnocení. Druhá v pořadí se umístila Air Bank a na třetím místě pak Equa Bank.

Fio banka získala od odborné poroty, serveru bankovnipoplatky.com a veřejnosti hodnocení 80,58 procent, což ji stačilo na obhájení prvního místa. Druhá v pořadí Air Bank získala 77,83 procent. Třetí byla Equa Bank, která obdržela hodnocení ve výši 76,29 procent.
Na prvních třech nejlepších pozicích se umístily tentokrát hned tři nízkonákladové banky. Z větších bank se nejlépe dařilo GE Money Bank, která obsadila čtvrté místo a hodnocení 71,91 procent.
 
 
Celkové hodnocení zúčastněných retailových bank se v našem indexu vstřícnosti snížilo v prvním čtvrtletí tohoto roku oproti stejnému čtvrtletí roku 2014 o necelý procentní bod. Spokojenost s bankami je tak stále velmi stabilní a nevykazuje podstatné výkyvy.
 
Fio banka pokračovala v inovacích a vstřícné proklientské politice
Fio banka se stala nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 a své prvenství obhájila již počtvrté. Nejinak je tomu i v případě čtvrtletních hodnocení. 
V prvním čtvrtletí banka spustila nový Fio Internetbanking, který poskytla svým klientům. Jeho hlavními přednostmi jsou zajímavý a neokoukaný design, přehledné intuitivní ovládání a také změna použité technologie, která umožní obsluhu rostoucímu počtu klientů Fio banky. Dále banka zvýhodnila své hypotéky a pokračovala v podpoře vzdělávání studentů na poli investování do cenných papírů a komodit. Banka také dosáhla na hranici téměř půl milionů klientů. I nadále si banka udržuje jeden z nejlevnějších účtů v České republice.
 
Air Bank tradičně druhá
Air Bank je tradičně druhá. Nicméně rozdíl mezi první Fio a druhou Air Bank není zdaleka tak výrazný a Air Bank má stále šanci zaútočit na první místo v našem hodnocení. Čím tedy Air Bank zaujala odbornou porotu, veřejnost a server bankovnipoplatky.com v prvním čtvrtletí roku 2015? 
V únoru roku 2015 banka spustila novou nabídku hypoték. Tento produkt velmi výrazně rozšířil nabídku této banky. Nejde však jen o nabídku hypotéky jako takové, ale zejména o její převratné podmínky. Běžně tak klient může hypotéku u Air Bank splatit kdykoliv, nebo kdykoliv splatit její část a to bez jakýchkoliv sankcí. U ostatních bank přitom klient hradí často i desetitisícové pokuty za předčasné splacení mimo fixaci. V únoru také spustila banka kvalitnější zabezpečení plateb přes internet svými kartami Master Card - secure code. Air Bank se také mohla pochlubit spuštěním mobilním bankovnictvím pro mobily s Windows. Air Bank je už tradičně velmi aktivní a inovativní bankou, která je velmi dobře vidět, což se také pozitivně projevuje na oblibě u veřejnosti.
 
 
Equa Bank je třetí
Equa Bank se podařilo opět po delší době proniknout mezi nejúspěšnější banky. K tomuto úspěch ji pomohla zejména obliba u veřejnosti. Banka se také výrazněji prosazuje na poli produktů pro podnikatele, kdy spustila nové produkty šité na míru živnostníkům a drobným podnikatelům. To vše včetně účtu bez poplatků pro podnikatele.
 
 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.