« Zpět

ECP pojistí zaměstnance nově i proti následkům terorismu

| 9. října 2008 - 10:02 | Zprávy

Evropská Cestovní Pojišťovna (ECP) uvádí na český trh unikátní korporátní cestovní pojištění zaměstnanců. Nově koncipovaný produkt Business Travel Insurance zahrnuje řadu rizik, která u nás žádná pojišťovna zatím nepojišťuje. Je vhodný pro malé i velké firmy, instituce i podnikatele, kteří vyžadují profesionální péči a sami chtějí rozhodovat o rozsahu pojistné ochrany.

Nový koncept korporátního cestovního pojištění vychází z vědomí, že každý zaměstnanec cestující pracovně do zahraničí se potřebuje soustředit především na účel své cesty a ocitne-li se v cizině v tísni, postará se o něho pojišťovna. Cestovní pojištění poslouží dělníkovi, který je v cizině na montáži, stejně jako top manažerovi na služební cestě. Každý však vyžaduje krytí odlišných rizik. "Business Travel Insurance je unikátní svou flexibilitou, která umožňuje jakoukoli kombinaci rizik i výši plnění. Pojištění si klient sestaví z různých modulů, které zahrnují jak tradiční rizika, tak i řadu nových specifických rizik. Nově se dají pojistit i náklady na psychologickou pomoc, alternativní dopravu nebo následky autonehody. Naprostou novinkou na trhu je bezpečnostní balíček reagující na zvýšená rizika cestování spojená s terorismem. Navíc produkt umožňuje pojistit si léčebné výlohy neomezeně," popisuje výhody Business Travel Insurance Ing. Hana Axmanová, ředitelka korporátního pojištění a členka představenstva ECP.
Evropská Cestovní Pojišťovna se při vývoji nové podoby korporátního cestovního pojištění inspirovala v Dánsku a Velké Británii. Klient si může vybrat ze dvou možností administrace pojištění. Pokud chce mít firma přesnou evidenci cest do zahraničí a čerpání pojistného v průběhu pojistného roku, zvolí ohlašovací formu. Jednotlivé cesty potom jednoduše hlásí přes internet. Dává-li přednost nulové administrativě, zvolí variantu PLUS bez ohlašování cest. Pojistné se potom vypočítá dle plánu cest klienta uvedeného v Dotazníku k uzavření pojistné smlouvy. Pro sjednání korporátního pojištění je možné využít pojistné poradce nebo webové stránky pojišťovny, kde lze komunikovat s pojišťovnou on-line včetně likvidace škod. ECP nabízí denní cestovní pojistné zaměstnanců ve škále od 44 Kč za základní balíček až po komplexní pojištění všech rizik s nejvyšším možným plněním postačujícím i v USA za 214 Kč.
Unikátní koncept Business Travel Insurance navíc nezahrnuje pouze pojištění, ale nabízí zaměstnavatelům služby a informace. Na informačním portálu V.I.P. jsou firmám k dispozici on-line aktuální informace o zemích, bezpečnostní situaci, zdravotní péči i o nezbytných opatřeních před cestou.
V současné době obsluhuje Evropská Cestovní Pojišťovna přes 2500 korporátních klientů. Mezi její zákazníky patří sedm z deseti nejvýznamnějších firem působících v České republice jako například IBM, Shell, SAP, Unilever, Danone, Zentiva, L’oreal, PRE, Siemens, ArcelorMittal Ostrava, a.s., Vítkovice a.s., Accenture, Státní opera Praha, Český rozhlas, Ringier, MAFRA, Honeywell a další významné společnosti.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.